Η συγκινητική ιστορία του Σύρου πρόσφυγα που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα

Όταν βρίσκεται στο νερό ξεχνά τα πάντα…Τον πόλεμο στη Συρία, το μακρύ ταξίδι της προσφυγιάς, τους συγγενείς που άφησε πίσω, τη βόμβα που τον άφησε με μερική αναπηρία. 

Ο 27χρονος Ιμπραήμ Αλ Χουσεΐν έφτασε το 2014, με μια βάρκα από την Τουρκία στην Σάμο. Σήμερα έχει λάβει άσυλο και ζει στην Αθήνα. Πρόσφατα έμαθε ότι επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην ολυμπιακή λαμπαδηδρομία «Κατάφερα να πραγματοποιήσω ένα παιδικό μου όνειρο.

 

Πάντα ονειρευόμουν να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και σήμερα κατάφερα να φτάσω ακόμα ψηλότερα. Θα έχω την τιμή να μεταφέρω την Ολυμπιακή Φλόγα. Είναι το σύμβολο αυτής της διοργάνωσης», δήλωσε. Ανέκαθεν ο αθλητισμός αποτελούσε κομμάτι της ζωής του Ιμπραήμ.

 

Από παιδί, καθώς μεγάλωνε στο Ντερ ες Ζορ στη Συρία, έκανε κολύμβηση, μπάσκετ και τζούντο.Ο πόλεμος όμως ανέκοψε απότομα την αθλητική του πορεία. Το 2012, ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει ένα φίλο του, μια βόμβα τον ακρωτηρίασε από τη μέση της γάμπας και κάτω. Την επόμενη χρονιά, διέφυγε στην Τουρκία.

 

Δίνει μία και κάνει βουτιά. Στις 26 Απριλίου 2016, ο Ιμπραήμ, αναγνωρισμένος πρόσφυγας και αθλητής, θα κρατήσει την Ολυμπιακή Φλόγα κατά την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στο σκέλος της διαδρομής της στην Αθήνα.

Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έγινε στις 21 Απριλίου 2016 στην Αρχαία Ολυμπία. Η Φλόγα θα περάσει μέσα από τον Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, όπου σήμερα διαμένουν περί τους 1.500 πρόσφυγες.

 

Ο συμβολισμός της κίνησης μεγάλος: δείχνει την αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο, καθώς εκατομμύρια εγκαταλείπουν τις χώρες τους ανά την Υφήλιο, με το προσφυγικό κύμα στην Ευρώπη να είναι το μεγαλύτερο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Δείτε εδώ όλη τη συνέχεια - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ