Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, ο θρύλος του τένις σε set με τον Νίκο Μιχαλόπουλο - η αλησμόνητη γνωριμία στα βουνά που κόντεψε να στοιχίσει την ζωή της Τσέχας πρωταθλήτριας

Καλεσμένος της θρυλικότερης μορφής του Wimbledon, της Αμερικανίδας με την Τσέχικη καταγωγή Μαρτίνας Ναβρατίλοβα με τον αριθμό ρεκόρ σε άντρες και γυναίκες των 9 κατακτήσεων και των 20 συνολικά τίτλων σε απλό, διπλό και μεικτό βρέθηκε ο Έλληνας πρωταθλητής της σκοποβολής και του ακοντισμού Νίκος Μιχαλόπουλος.

Καλεσμένος της θρυλικότερης μορφής του Wimbledon, της Αμερικανίδας με την Τσέχικη καταγωγή Μαρτίνας Ναβρατίλοβα με τον αριθμό ρεκόρ σε άντρες και γυναίκες των 9 κατακτήσεων και των 20 συνολικά τίτλων σε απλό, διπλό και μεικτό βρέθηκε ο Έλληνας πρωταθλητής της σκοποβολής και του ακοντισμού Νίκος Μιχαλόπουλος.



Ο Νίκος Μιχαλόπουλος υπήρξε μέλος της ομάδας της διάσημης τενίστριας στην φιλανθρωπική ανάβαση που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 στην κορυφή του όρους Κιλιμάντζαρο στην Αφρική.



Με την βασίλισσα του τουρνουά Μαρτίνα Ναβρατίλοβα

Μια ανάβαση που λίγο έλειψε να κοστίσει την ζωή στην μεγάλη τενίστρια, όταν την τέταρτη ημέρα της ανάβασης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με σοβαρό πνευμονικό οίδημα, ενώ ο Έλληνας αντιπρόσωπος δύο μέρες αργότερα τοποθετούσε την ελληνική σημαία στην κορυφή των 6.000μ. Από τότε μια βαθιά φιλία ενώνει του δυό τους και κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Μαρτίνας Ναβρατίλοβα συναντιούνται σε κάποιο
από τα μεγάλα grand slams ανά τον κόσμο.



Με την θρυλική Billy Jean King, η οποία μοιράζεται με την Ναβρατίλοβα τον αριθμό ρεκόρ των 20 τίτλων στο Wimbledon.

Πέρσι ήταν η σειρά του Roland Garros στο Παρίσι, φέτος του ιστορικότερου τουρνουά τέννις στον κόσμο, του Wimbledon στο Λονδίνο και μάλιστα σε μια ιστορική συγκυρία, που έφερε για πρώτη φορά μετά από 77 χρόνια έναν Βρετανό, τον Andy Murray, να κερδίζει το πολυπόθητο τρόπαιο.



Mε την Τσέχα Jana Novotna με 1 τίτλο στο απλό και 4 τίτλους στο διπλό γυναικών.

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος, συγγραφέας επίσης 8 ήδη πετυχημένων και βραβευμένων παιδικών βιβλίων ανακοίνωσε στην διάσημη τεννίστρια την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του φθινοπώρου, βασισμένου στην μεγάλη τους περιπέτεια στο Κιλιμάντζαρο. Ένα βιβλίο-ημερολόγιο, στου οποίου την συναισθηματική αφήγηση θα παρεμβαίνουν 18 ιστορίες ενθάρρυνσης, 18 αλληγορίες θετικής σκέψης.



Με το σπουδαιότερο δίδυμο, που γνώρισε ποτέ το τέννις, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα-Πάμ Σράιβερ. 5 συνεχόμενες φορές νικήτριες στο Wimbledon. 108  τίτλοι διεθνώς, ρεκόρ για άντρες και γυναίκες. Φέτος ενώθηκαν και πάλι μετά από 25 χρόνια για το τουρνουά των Legends.

Το βιβλίο φυσικά θα είναι αφιερωμένο σε εκείνη, που ήταν και η έμπνευση της συγκεκριμένης φιλανθρωπικής δράσης, που είχε φέρει την Ελλάδα πρώτη στην συγκέντρωση χρημάτων για τους σκοπούς του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του Laureus Sport For Good Foundation, που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο για θετικές κοινωνικές αλλαγές.



Center Court

Αποδέκτες τότε της δράσης τα παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναϊρόμπι, παιδιά χωρίς οικογένεια και στο σύνολό τους γεννημένα με aids. Tίτλος του βιβλίου: ''Oι Κορυφές Μέσα Μας''.



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ