Πάσχα, κάντε το αξέχαστο για σας και τα παιδιά σας

Πόσοι από μας έχουμε μνήμες από το Πάσχα στο χωριό, εκεί όπου μαζευόμασταν με όλους τους συγγενείς; Γιαγιάδες, παππούδες, θείοι, ξαδέρφια…ήταν όλοι εκεί! 

Ανυπομονούσαμε να ξημερώσει η Κυριακή για να πάμε να τους συναντήσουμε. Άραγε για πόσους από εσάς ισχύει αυτό σήμερα; Έχουν τα παιδιάς σας την ίδια λαχτάρα που είχατε κι εσείς για οικογενειακή συνάντηση το Πάσχα στο χωριό;

 

Είναι τόσο κοντά στη φύση όσο ήσασταν εσείς; Κυλιούνται στα χώματα; Σκαρφαλώνουν στα δέντρα; Κόβουνε λουλούδια; Ή μήπως προτιμάνε να μείνουμε μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή παίζοντας το αγαπημένο τους παιχνίδι; Μήπως είναι το τέλος μιας εποχής που πολλοί από μας λατρέψαμε;

 

Είναι στο χέρι των γονιών να φέρουν πίσω τις χαμένες αξίες με τις οποίες εκείνοι μεγάλωσαν και αγάπησαν. Δείξτε στα παιδιά τι κάνατε εσείς όταν ήσασταν στην ηλικία τους εξηγεί η Χατζηαναγνώστου Ειρήνη, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια . Πώς παίζατε, πώς διασκεδάζατε! Ίσως δεν το ξέρουνε.

 

Θα ήταν όμορφο και για εσάς να ζωντανέψετε την εποχή που τρέχατε στα βουνά να μαζέψετε λουλούδια. Μοιραστείτε αναμνήσεις με τα παιδιά σας. Βάλτε τα μέσα στην δική σας παιδική ηλικία. Τα παιδιά λατρεύουν ν’ ακούνε ιστορίες!

 

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ