Smile: Ο Ομπάμα μπρόκολο - Θα ξεκαρδιστείτε στα γέλια! (φωτό-βίντεο)

Στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα αρέσουν τα χάμπουργκερ, τα χοτ ντογκ και γενικώς αυτού του είδους το φαγητό, ωστόσο όταν ρωτήθηκε από ένα παιδί για το αγαπημένο του φαγητό εκείνος απάντησε «το μπρόκολο».

Στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα αρέσουν τα χάμπουργκερ, τα χοτ ντογκ και γενικώς αυτού του είδους το φαγητό, ωστόσο όταν ρωτήθηκε από ένα παιδί για το αγαπημένο του φαγητό εκείνος απάντησε «το μπρόκολο».


Αυτό συνέβη χθες Τρίτη σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο προς τιμήν των παιδιών που κέρδισαν έναν διαγωνισμό για την καλύτερη υγιεινή συνταγή, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της παιδικής παχυσαρκίας της Πρώτης Κυρίας Μισέλ Ομπάμα.

Ο Ομπάμα αστειεύτηκε με τα παιδιά και συμφώνησε να απαντήσει σε δύο ερωτήσεις των δημοσιογράφων που βρίσκονταν ανάμεσά τους. Η πρώτη ήταν ''ποιό είναι το αγαπημένο σας φαγητό» και σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο η απάντηση ήταν «το μπρόκολο»



Κι αυτό προερχόμενο από έναν πολιτικό ο οποίος έχει δείξει να προτιμάει την λιγότερο υγιεινή διατροφή: χάμπουργκερ σε προάστιο της Ουάσινγκτον με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μπριζόλες στο Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας, χοτ ντογκ σε αγώνα μπάσκετ στο Ντέιτον του Οχάιο και ένα γλύκισμα, το «κρινγκλ», στο Ουινσκόνσιν.


Η προτίμηση του Ομπάμα για το μπρόκολο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις γαστριμαργικές προτιμήσεις του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου, ο οποίος είχε δηλώσει την αποστροφή του για το μπρόκολο δημοσίως όταν βρισκόταν στον Λευκό Οίκο.

"Δεν μου άρεσε από μικρό παιδί και η μητέρα μου με ανάγκαζε να το τρώω. Και είμαι πρόεδρος των ΗΠΑ και δεν πρόκειται να ξαναφάω μπρόκολο», είχε πει ο Μπους το 1990


"Το φαγητό μπορεί να είναι διασκέδαση. Μπορεί να είναι υγιεινό. Αποκτάτε συνήθειες που θα είναι εξαιρετικές για ολόκληρη τη ζωή σας», είπε ο Ομπάμα απευθυνόμενος στα παιδιά και αστειευόμενος πρόσοθεσε: «Στην οικογένειά μου, όταν μαγείρευαν λαχανικά ήταν όλα βραστά». Έκτοτε, είπε, έμαθε ότι το υγιεινό φαγητό μπορεί να έχει και ωραία γεύση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ