Δεύτερο κρούσμα στην Αθήνα του ιού του Δυτικού Νείλου

Ο ιός του Δυτικού Νείλου φαίνεται ότι «εγκαταστάθηκε» για τα καλά στην πρωτεύουσα, αφού προσέβαλε και έναν 56χρονο άνδρα, κάτοικο Αργυρούπολης.


Ο ιός του Δυτικού Νείλου φαίνεται ότι «εγκαταστάθηκε» για τα καλά στην πρωτεύουσα, αφού προσέβαλε και έναν 56χρονο άνδρα, κάτοικο Αργυρούπολης. Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα μετά από τσίμπημα με μολυσμένο κουνούπι, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Ο 56χρονος παρουσίασε υψηλό πυρετό, καταβολή και απώλεια συνείδησης. 

«Δυστυχώς έχουμε πλέον πρόβλημα και μέσα στην Αθήνα», δήλωσε προς «Το Βήμα» ο καθηγητής Μικροβιολογίας και συνεργάτης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κ. Αθ. Τσαγκρής, σημειώνοντας ότι «έμειναν πίσω οι ψεκασμοί λόγω έλλειψης κονδυλίων».

Σημειώνεται ότι πέρυσι είχαν εντοπιστεί 100 κρούσματα του ιού, εκ των οποίων 76 είχαν παρουσιάσει επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Απ' αυτούς, οι οκτώ έχασαν τη μάχη με το θάνατο. Τα περιστατικά περιορίζονταν περιμετρικά της Αθήνας, είχαν φθάσει δηλαδή μέχρι τον Μαραθώνα και τον Σχοινιά.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ