Οι 3 κανόνες για να αδυνατίζεις τρώγοντας πρωινό - Άλλαξε τον μεταβολισμό σου & μεταμόρφωσε το σώμα σου

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για μια μακράς διαρκείας αλλαγή στον τρόπο ζωής είναι ένα υγιεινό πρωινό, κάθε πρωί.

 Μελέτες έχουν δείξει πως ότι η κατανάλωση πρωινού δίνει μια «κλωτσιά» στο μεταβολισμό και ενισχύει την όποια προσπάθειά μας για απώλεια βάρους. Ιδού οι 3 θεμελιώδεις κανόνες του πρωινού, που θα μας βοηθήσουν να έχουμε ταχύτερα αποτελέσματα.

1. Φάε αμέσως μόλις ξυπνήσεις
Μελέτες έχουν δείξει ότι εάν η κατανάλωση του πρωινού γίνει μέσα σε 30 με 60 λεπτά από το ξύπνημα, θα επωφεληθούμε απόλυτα και η καύση του λίπους θα είναι όσο πιο πλήρης και δυνατή γίνεται. Το να φάμε αμέσως διασφαλίζει ότι δε θα αισθανόμαστε τόσο πεινασμένοι, αργότερα μέσα στην ημέρα και ότι δε θα καταλήξουμε σε κακές διατροφικές επιλογές για μεσημεριανό ή για δείπνο.

2. Τίγκαρε το πρωινό σου στην πρωτεΐνη. Φάε αβγά
Ένα πρωινό υψηλό σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης βοηθάει απόλυτα. Ως γνωστόν η πρωτεΐνη μας «στεγνώνει». Τα αβγά είναι ιδανικά για να αποκρούσουν την πείνα, βοηθώντας μας να τρώμε λιγότερο και τελικά να χάσουμε βάρος. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν αβγά για πρωινό έχασαν τα διπλάσια κιλά από τις γυναίκες που ξεκινούσαν την ημέρα τους με κουλούρι. Η πρωτεΐνη στα αβγά αυξάνει τον κορεσμό και μειώνει την πείνα, καθώς δίνει και φουλ ενέργεια όλη την ημέρα, δεδομένου ότι χωνεύεται πιο αργά από κάποιο άλλο πρωινό.

3. Πρόσθεσε μία μπανάνα
Τρώγοντας ένα πρωινό πλούσιο σε ανθεκτικό άμυλο (RS) μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε χορτασμένοι, αλλά να κάψετε και περισσότερες θερμίδες, δεδομένου ότι ωθεί το σώμα σας να χρησιμοποιεί το λίπος για ενέργεια. Το RS βρίσκεται σε τροφές όπως μπανάνες και τη βρώμη. Και τα δύο ικανοποιούν τη γεύση, αφού είναι νόστιμα αλλά καλύπτουν και την όρεξη. Το σημαντικότερο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ