Νέα ιστοσελίδα του Ελ. Βενιζέλος πιο χρηστική και πιο πρακτική για τον ταξιδιώτη!

Στο Internet βρίσκεται η νέα ιστοσελίδα του αεροδρομίου της Αθήνας, η οποία φιλοδοξεί να προσφέρει στον κάθε διαδικτυακό επισκέπτη μία σύγχρονη και φιλική εμπειρία πλοήγησης, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες και προτιμήσεις του.

Στο Internet βρίσκεται η νέα ιστοσελίδα του αεροδρομίου της Αθήνας, η οποία φιλοδοξεί να προσφέρει στον κάθε διαδικτυακό επισκέπτη μία σύγχρονη και φιλική εμπειρία πλοήγησης, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες και προτιμήσεις του.



Με νέα αρχιτεκτονική, λιτή δομή και σύγχρονη αντίληψη, το www.aia.gr επιδιώκει να εκφράζει το πνεύμα της εποχής που ζητά ευκολία, κινητικότητα, διάδραση και άμεση πληροφορία. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, κάθε μέρα περίπου 9.500 χρήστες - μοναδικοί επισκέπτες επισκέπτονται τη σελίδα του αεροδρομίου της Αθήνας.



Τα νέα χαρακτηριστικά

Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά και τις καινοτόμες εφαρμογές που προσφέρει το νέο site, είναι:
- Βασισμένο στην τεχνική του "time lapse", ένα πρωτότυπο σχεδιαστικά βίντεο προσφέρει το εικαστικό καλωσόρισμα στον επισκέπτη του site με εικόνες και στιγμές από τη ζωή στο αεροδρόμιο και από τα πολλά "πρόσωπα" της πόλης της Αθήνας.
- "responsive design": Τεχνολογία αιχμής που επιτρέπει την αυτόματη προσαρμογή του site σε διαφορετικές αναλύσεις οθόνης καθώς και στις απαιτήσεις των πλέον σύγχρονων web browsers.
- "flight tracker": Παρακολούθηση της πτήσης που ενδιαφέρει το χρήστη, παντού μέσα στο site, καθώς και νέα στοιχεία πλοήγησης στο σκέλος των αφίξεων / αναχωρήσεων.
- Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την πρόσβαση στο αεροδρόμιο (απαιτούμενος χρόνος, δυναμική ενημέρωση για κυκλοφοριακά συμβάντα κλπ), σε πληροφορία αλλά και σε χάρτη.
- Σύντομος οδηγός αεροδρομίου σε 7 ακόμη γλώσσες: Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Ρώσικα, Κινέζικα, Αραβικά.
- Εφαρμογή "e-parking" που επιτρέπει την προκράτηση στους χώρους στάθμευσης του αεροδρομίου.
- "Βιβλίο ταξιδιωτών": στην εποχή της κοινωνικής διαδικτύωσης, οι επισκέπτες του www.aia.gr έχουν το χώρο τους, όπου μπορούν να αναρτήσουν υλικό και να μιλήσουν σχετικά με το ταξίδι τους στην Ελλάδα.
- Παρατήρηση αεροσκαφών: στο χώρο των πολυμέσων (multimedia gallery) της ιστοσελίδας, οι plane spotters μπορούν να απολαύσουν φωτογραφίες από τύπους αεροσκαφών.



Παράλληλα, ξανασχεδιάστηκε και πολύ σύντομα θα προσφέρεται η ανανεωμένη εφαρμογή "ATH airport" για iPhone, Android και Windows, με πληροφορίες αεροδρομίου, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα "ανέβει" και ο νέος διαδραστικός χάρτης του αεροδρομίου, αναπτυγμένος σε HTML5, για όλες τις διαθέσιμες συσκευές.

Τέλος, εισάγεται, για πρώτη φορά, η λειτουργική διάκριση του χώρου για ταξιδιώτες / επισκέπτες και του χώρου που αναφέρεται στις δραστηριότητες της εταιρείας αεροδρομίου, επιτρέποντας ευκολότερη πλοήγηση ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες του επισκέπτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ