23χρονη Ελληνίδα έσωσε τον Βούλγαρο χορευτή φίλο της από ηλεκτροπληξία αλλά πέθανε στην αγκαλιά του στο μπάνιο

Σοκ έχει προκαλέσει ο απρόσμενος θάνατος της 23χρονης φοιτήτριας Σωτηρίας Σαλταρή, από τα Λιμενάρια Θάσου.

Η νεαρή κοπέλα που ήταν φοιτήτρια Iατρικής στην Αλεξανδρούπολη, βρισκόταν μαζί με τον 30χρονο σύντροφό της Bozhidar Gugushev (με το προσωνύμιο Τέο) στη Σόφια για διακοπές του Πάσχα. Ο σύντροφος της κοπέλας είναι γνωστός χορευτής στην Καβάλα.

Το τραγικό περιστατικό έγινε το βράδυ του Μ. Σαββάτου και σύμφωνα με την εκδοχή που δίνει ο νεαρός την ώρα που έκανε ντους άρχισε να τον χτυπά το ρεύμα. Τότε η κοπέλα προσπάθησε να τον βγάλει έξω, αλλά χτυπήθηκε η ίδια θανάσιμα. 

Ο νεαρός Βούλγαρος χορευτής-χορογράφος έγραψε λίγα λόγια στο Facebook: «Μου έσωσες τη ζωή. Ένα χρέος που δεν μπορώ να ξεπληρώσω. Σ' ευχαριστώ μωρό μου. Σ' αγαπώ". Γνωρίστηκαν στην Ελλάδα όταν εκείνος ήταν φοιτητής και όπως ο ίδιος περιγράφει την αδικοχαμένη κοπέλα "ήταν το πιο φωτεινό πρόσωπο της ζωής μου».

«Πήγα να κάνω μπάνιο και ξαφνικά νιώθω το ρεύμα να με χτυπά. Άρχισα να ουρλιάζω. Η Ρία με άκουσε και έτρεξε στο μπάνιο, με τράβηξε από το ντους, ενώ είχα μείνει αναίσθητος. Όταν ξύπνησα δεν μπορούσα να αναπνεύσω και πονούσε πολύ το στήθος μου. Νόμιζα ότι ήταν όνειρο. Μου πήρε ώρα να συνειδητοποιήσω ότι δεν ήταν. Την είδα πεσμένη και κατευθείαν άρχισα να της κάνω τεχνητές αναπνοές και καρδιακές μαλάξεις έως ότου φθάσει το ασθενοφόρο, δυστυχώς όμως ήταν αργά. Αν δεν ήταν μέσα στο δωμάτιο, θα ήμουν νεκρός», περιγράφει ο ίδιος.

Τα αίτια του θανάτου της κοπέλας διαπιστώθηκαν από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στη Βουλγαρία αλλά οι γονείς της κοπέλας ζήτησαν να γίνει νέα ιατροδικαστική εξέταση στην Ελλάδα, όπως και έγινε τελικά.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Η Θασιακή», ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης επιβεβαίωσε πως ο θάνατος επήλθε από ηλεκτροπληξία, ωστόσο είπε πως «από την εξέταση προέκυψαν και άλλα ευρήματα», χωρίς να προβαίνει σε λεπτομέρειες, σεβόμενος την επιθυμία της οικογένειας.
Οι πληροφορίες πάντως για το πώς ακριβώς προκλήθηκε η ηλεκτροπληξία, είναι ακόμη πολύ συγκεχυμένες. Η κηδεία της άτυχης κοπέλας πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στον Μαΐστρο Έβρου.

Σύμφωνα με το kavalanews, στην οικογένεια της κοπέλας επικρατεί καχυποψία καθώς δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς είναι δυνατόν να χτυπάει το ρεύμα τον φίλο της αλλα τελικά να σκοτώνεται εκείνη και να σώζεται το πρώτο θύμα της ηλεκτροπληξίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ