Φεστιβάλ Καννών: Αυλαία με 45.000 αστυνομικούς - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Φόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ ενόψει του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών, η αυλαία του οποίου θα ανέβει την προσεχή Τετάρτη, είναι πολύ αυστηρά, καθώς η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον σοβαρό κίνδυνο μιας επίθεσης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.
 

Καθώς το διάστημα μεταξύ 11ης και 22ας Μαΐου αναμένεται να επισκεφθούν την πόλη 45.000 άνθρωποι, οι γαλλικές αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού και στο πλαίσιο αυτό 400 πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και εκατοντάδες αστυνομικοί, έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, καθώς επίσης και μονάδες των ειδικών δυνάμεων που βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβουν, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, επισήμανε ο Καζνέβ σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.


Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού
μετά τις επιθέσεις που διέπραξε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος τον Νοέμβριο στο Παρίσι οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους.
«Λίγο πριν από την έναρξη του φεστιβάλ κινηματογράφου, επισκέφθηκα την πόλη για να ελέγξω τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ, είμαστε (...) αντιμέτωποι με μια απειλή που είναι υψηλότερη από ποτέ» τόνισε ο Καζνέβ.

«Ενάντια σε έναν εχθρό που είναι αποφασισμένος να επιτεθεί οποιαδήποτε στιγμή, πρέπει να είμαστε σε ύψιστη επαγρύπνηση κάθε στιγμή».


Οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη γνωστοποιήσει τα σχέδιά τους να παρατείνουν την κατάσταση συναγερμού προκειμένου να καλυφθεί η διοργάνωση του Euro 2016, που ξεκινά τον επόμενο μήνα και στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε η επιβολή αυστηρότερων μέτρων στους χώρους διεξαγωγής των αγώνων.


Το 1978 οι αρχές της χώρας είχαν αποτρέψει μια επίθεση κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ κινηματογράφου όταν ανακάλυψαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό στη σκηνή του Palais des Festivals.
Το 69ο Φεστιβάλ των Καννών ξεκινά την Τετάρτη με την ταινία του Γούντι Άλεν "Cafe Society".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ