O Αλέξης Τσίπρας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί: Με κορώνα στο κεφάλι σαν Βασιλιάς - Στο εξώφυλλο του Down Town

Μια έκπληξη επιφύλασσε το γνωστό περιοδικό Down Town στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του. Δεν συνηθίζεται άλλωστε να είναι εξώφυλλο ο πρωθυπουργός της χώρας και μάλιστα «ντυμένος» Βασιλιάς.
 

Με στέμμα και ρούχα που παραπέμπουν περισσότερο στον... Ερρίκο τον 8 του οίκου των Τούντορ, ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόσωπο που επέλεξε το Down Town για το εξώφυλλό του. Αλλά οι εκπλήξεις, δεν σταματούν εδώ.

«Αλέξης Τσίπρας: Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς» είναι ο τίτλος του περιοδικού, με τον υπότιτλο να αναφέρει: «Πως έφτασε από λαοφιλής ηγέτης, "διάδοχος του Ανδρέα", "σωτήρας", και "σούπερ σταρ" να έχει προκαλέσει την οργή ακόμη και των οπαδών του μέσα σε ένα μόνο χρόνο. Υπήρχε ποτέ άλλος δρόμος για τον Τσίπρα ή ήταν όλο μια "αυταπάτη"».

«Ο Αλέξης ουσιαστικά έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Οι ανταγωνιστές του ήταν φθαρμένοι, αναξιόπιστοι, μέχρι και απωθητικοί για μεγάλη μερίδα του κόσμου» σχολιάζει στο περιοδικό άνθρωπος που είχε εργαστεί στην ομάδα που ανέλαβε την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

«Όλοι οι προβολείς έπεσαν πάνω του. Τον λάτρευαν; Τον αμφισβητούσαν; Τον λοιδορούσαν; Πάντως όλοι τον κοίταζαν και τότε είναι που δεν έχεις περιθώρια λάθους. Όταν όλοι κοιτάνε εσένα» λέει στο Down Town ο Ian Parker του New Yorker.

Αλλά τα πράγματα άλλαξαν μετά από ένα δύσκολο χρόνο, με τρίτο Μνημόνιο, δημοψήφισμα και εκλογές. Όπως λέει στο περιοδικό η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρία Κιλτσένκο, ο Αλέξης Τσίπρας «μέθυσε από την εξουσία και έκανε τα λάθη των προηγούμενων, με αποτέλεσμα οι πολίτες να νιώθουν σήμερα εξαπατημένοι και εξαγριωμένοι».

 

Αλλά όπως σημειώνεται, εναλλακτική δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα. «Οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι κατέχει κάποιος το αντίδοτο. Ότι ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αλλάξει πολλά. Αυτός είναι και ο λόγος που νιώθουν ασφυκτικά εγκλωβισμένοι και βαθιά απογοητευμένοι» λέει ο Ιταλός αναλυτής Marino Sgherza.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ