Aυτό είναι το μεγάλο σχέδιο του Τσίπρα για τον τουρισμό: Τι είπε στο ΣΕΤΕ - Τι απάντησε ο Ανδρεάδης

Στοιχηματίζοντας ότι ο τουρισμός θα καταγράψει μια νέα χρονιά ρεκόρ ο πρωθυπουργός επιχείρησε χθες να  ξεπεράσει το πρώτο crash test με ένα κλάδο που έχει δει τη φορολογία του να εκτοξεύεται μέσα σε λίγους μήνες, δημιουργώντας συνθήκες άνισου ανταγωνισμού με τις γειτονικές χώρες.

Παρά το γεγονός ότι το τέλος διανυκτέρευσης μετατίθεται για το 2018 οι εκπρόσωποι των παραγόντων της αγοράς προειδοποίησαν ότι ο τουρισμός, ο πλέον δυναμικός κλάδος της οικονομίας που την στήριξε στα χρόνια της κρίσης κινδυνεύει να χάσει τη δυναμική του, καθώς οι νέεοι φόροι δημιουργούν έναν άνισο ανταγωνισμό με τις γειτονικές χώρες.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης χαρακτήρισε το μέτρο «ταφόπλακα» και εξωφρενικό και σημείωσε ότι καμία  τουριστική επιχείρηση δεν έχει πλέον το περιθώριο να απορροφήσει, ούτε κατά διάνοια, ένα πρόσθετο τέτοιο κόστος. Και πόσοι Ελληνες θα έχουν τη δυνατότητα να το πληρώσουν και πόσοι ξένοι, οι οποίοι, μόλις αντιληφθούν το πόσο αδικαιολόγητα ακριβή σε σχέση με τον ανταγωνισμό γίνεται πλέον η Ελλάδα, θα την προσπεράσουν και θα επιλέξουν κάποιον άλλο προορισμό διερωτήθηκε.

Το στοίχημα Τσίπρα

«Ο τουρισμός δεν βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου αναφέρουν αύξηση 10% των επισκεπτών στο α' τετράμηνο. Σας καλώ μάλιστα να βάλουμε ένα στοίχημα για το πώς θα εξελιχθεί η χρονιά φέτος και είμαι βέβαιος πως θα χαρείτε πολύ να το χάσετε», τόνισε δε απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΕΤΕ.

Η απάντηση Ανδρεάδη

«Το στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα για δείπνο με θέα Ακρόπολη, εάν υπάρξει νέο ρεκόρ στον τουρισμό το 2016, ισχύει. Θα κάνω ότι μπορώ για να το χάσω» απάντησε ο Ανδρέας Ανδρεάδης μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ