Ολλανδικό ενδιαφέρον για μεγάλη επένδυση στην Κρήτη

Η μεγάλη είδηση έπειτα από σειρά επαφών του υπουργού Υποδομών και ΑνάπτυξηςΟλλανδικός όμιλος έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στο fast track για να υλοποιήσει επένδυση ύψους 300 έως και 500 εκατ. ευρώ στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) στην Κρήτη.

Η μεγάλη είδηση έπειτα από σειρά επαφών του υπουργού Υποδομών και Ανάπτυξης


Ολλανδικός όμιλος έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στο fast track για να υλοποιήσει επένδυση ύψους 300 έως και 500 εκατ. ευρώ στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) στην Κρήτη.
Ολλανδικός όμιλος έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στο fast track για να υλοποιήσει επένδυση ύψους 300 έως και 500 εκατ. ευρώ στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) στην Κρήτη. Αυτή ήταν η μεγάλη είδηση από τις διαρκείς επαφές του υπουργού Υποδομών και Ανάπτυξης κ.Κ. Χατζηδάκημε πρεσβευτές ευρωπαϊκών -και μη- κρατών, που προέκυψε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρεσβευτή της Ολλανδίας, κ.Κέις Βαν Ρέι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε συζήτηση για το ολλανδικό ενδιαφέρον προκειμένου να προχωρήσει η εν λόγω επένδυση, ενώ τέθηκε επί τάπητος η τεχνική βοήθεια που παράσχουν ολλανδοί εμπειρογνώμονες για την προώθηση των εξαγωγών, την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, τα ζητήματα της φορολογίας και τον έλεγχο των δαπανών.
Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης βρέθηκε και με τον πρέσβη της Ισπανίας, κ.Αλφόνσο Λουθίνι,ο οποίος αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα ισπανικών επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λουθίνι ζήτησε να γίνει η τακτική πληρωμή των παραγωγών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), οι οποίοι έχουν λαμβάνειν από το δημόσιο για την ενέργεια που διοχέτευσαν στο ενεργειακό σύστημα της χώρας.

Επίσης, ο ισπανός πρεσβευτής έθεσε το ζήτημα της απεμπλοκής των μεγάλων οδικών αξόνων, που πραγματοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης. Το ενδιαφέρον της Μαδρίτης για τις οδικές υποδομές είναι έντονο, καθώς ισπανικές κατασκευαστικές εταιρίες συμμετέχουν στην Ιόνια Οδό και την Κεντρική Οδό, ενώ ελέγχουν μετοχικά τη Hochtief που συμμετέχει στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και την Ολυμπία Οδό. Ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε τον κ. Λουθίνι ότι σύντομα θα οριστεί διαπραγματευτής, που θα αναλάβει τις συζητήσεις με τους παραχωρησιούχους.

«Είμαστε αποφασισμένοι να περάσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι χώρα φιλική για επενδύσεις. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στην κατεύθυνση αυτή γιατί οι επενδύσεις είναι προϋπόθεση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας»
δήλωσε μετά τις συναντήσεις ο υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης.

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης είχε συνάντηση με τον φινλανδό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ.Αλεξάντερ Στουμπ,ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή της φινλανδικής κυβέρνησης προς την χώρα μας και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει, ενώ δήλωσε ότι«η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτήν την κρίση, είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι».

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ