Μοσκοβισί: Οξυγόνο & ελπίδα στους Έλληνες με ελάφρυνση χρέους - Εκτός ατζέντας το Grexit

Ο Πιέρ Μοσκοβισί εκτιμά ότι έφτασε η ώρα να δοθεί οξυγόνο και ελπίδα στην Ελλάδα με την ελάφρυνση του χρέους της, μία κίνηση που αποτελεί «κλειδί» για τη χώρα. 

Ο Ευρωπαίος Οικονομικός επίτροπος έγραψε στο προσωπικό του blog πως «για πρώτη φορά οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν να συζητήσουν για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», χαρακτηρίζοντας το Eurogroup της 9ης Μαΐου «σημείο καμπής» για τη χώρα.

 

«Το ζήτημα του χρέους είναι κλειδί για την Ελλάδα, καθώς παραμένει μια "δαμόκλειος σπάθη" πάνω από την ελληνική οικονομία και κοινωνία», τονίζει ο Πιέρ Μοσκοβισί και προσθέτει πως «είναι ώρα να δώσουμε οξυγόνο στην Ελλάδα και ελπίδα στους Έλληνες, με μια ελάφρυνση του χρέους».

Ο Μοσκοβισί τονίζει πως οι υπουργοί Οικονομικών αντέδρασαν θετικά στις μεταρρυθμίσεις που ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση, γεγονός που ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις για την παρχοή βοήθειας των 86 δισ. ευρώ. Τόνισε, δε, πως θεωρεί απίθανο να επαναληφθεί το θρίλερ του περυσινού καλοκαιριού, ενώ το θέμα του Grexit βρίσκεται εκτός ατζέντας.

 

«Με τα χρήματα που δάνεισαν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βοήθησαν την χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη και να δημιουργήσει τα θεμέλια για επιστροφή στην ανάπτυξη», τονίζει στη συνέχεια ο κ. Μοσκοβισί, λέγοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, ανεξάρτητα με τα πιστεύω του, οδήγησε την κοινοβουλευτική του ομάδα να περάσει τα «σκληρά μέτρα», όπως τα χαρακτηρίζει. Ο Γάλλος πολιτικός υποστηρίζει επίσης πως μετά το Eurogroup της Δευτέρας η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει βραχυπρόθεσμα στις αγορές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ