Έρευνα φέρνει τα πάνω - κάτω: Όσοι βλέπουν πορνό, είναι τακτικοί και στην εκκλησία - Τι λέει ο Independent

Όλοι μας γνωρίζουμε τουλάχιστον έναν άνθρωπο που παρακολουθεί ταινίες πορνό με... θρησκευτική ευλάβεια.

 Όμως μια καινούργια μελέτη, αποκαλύπτει τη σύνδεση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στο πορνό και τη θρησκεία, καθώς όσοι παρακολουθούν τέτοιου είδους... ντοκιμαντέρ συστηματικά, είναι, σύμφωνα με τη μελέτη, πιο θρησκευόμενοι από αυτούς δεν ασχολούνται με ιδιαίτερο πάθος με το σπορ.

 

Ο Σάμιουελ Πέρι ανέλυσε δεδομένα 1.300 Αμερικανών σε μια περίοδο έξι ετών για να καταλάβει αν και κατά πόσο υπάρχει σύνδεση μεταξύ θρησκείας και πορνό. «Αυτοί που παρακολουθούν πορνό συχνά, προσεύχονται και πηγαίνουν στην εκκλησία, εξίσου πιο συχνά από τους υπόλοιπους», δηλώνει ο Πέρι στον Independent.

 

Πιο συγκεκριμένα, αυτοί που παρακολουθούσαν πορνό το 2006 σε εβδομαδιαία βάση τουλάχιστον, πήγαιναν πιο συχνά στην εκκλησία μετά από μια εξαετία, ισχυρίζεται ο καθηγητής, στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι θρησκευόμενοι Αμερικανοί, έρχονται σε εσωτερική κόντρα όταν πρέπει να απορρίψουν είτε το πορνό, είτε τη σεξουαλική ηθική της θρησκείας τους. Γι' αυτό και η μεγαλύτερη συχνότητα παρακολούθησης πορνό προϋποθέτει και μεγαλύτερη απεμπλοκή από τα σεξουαλικά στερεότυπα των θρησκειών και τα ταμπού, κάτι που τους οδηγεί ταυτόχρονα και σε μεγαλύτερη βεβαιότητα για την πίστη τους.

Βέβαια, ο δρ. Πέρι, δεν αποκλείει, πως σε μεγάλο βαθμό, όλο αυτό μπορεί και να συμβαίνει λόγω τύψεων. Κάποιοι στρέφονται στη θρησκεία για να δείξουν μετάνοια για το «παραστράτημα».

 

Παρ' όλα αυτά υπάρχει και η άλλη πλευρά. «Μπορεί να έγκειται και στο ότι έχουν δει τόσο πολύ πορνό, που πλέον έχουν απεμπλακεί από τις ενοχές του να το συνδυάζουν με τη θρησκεία».

 

Παλαιότερη έρευνα είχε δείξει ότι οι θρησκευόμενοι παρακολουθούν λιγότερο πορνό. Η έρευνα του Πέρι, όμως κοιτά το θέμα από την αντίθετη πλευρά, δείχνοντας ότι όσοι βλέπουν πολύ πορνό, μπορεί να είναι και περισσότερο θρησκευόμενοι. Αλλά ο καθηγητής απορρίπτει το γεγονός πως όσοι πηγαίνουν στην εκκλησία συστηματικά, μπορεί να βλέπουν και περισσότερες ερωτικές ταινίες

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ