Καλλονή του fitness καταγγέλλει: Μου έσβησαν τους μύες με photoshop για να φαίνομαι πιο αδύνατη - Τρομοκρατήθηκα!

Η Εμιλυ Σκάι είναι πρώην μοντέλο, που κάποια στιγμή έκανε στροφή προς το fitness και την υγιεινή διατροφή, αποκτώντας ένα καλογυμνασμένο κορμί και η οποία εκμεταλλευόμενη τη δύναμη των social media να έχει μεγάλη απήχηση και να «πουλάει» το πρόγραμμα εγκύμνασης και διατροφής της μέσα από την ιστοσελίδα της. 

Στον λογαριασμό της στο instagram ανεβάζει βιντεάκια ενώ γυμνάζεται καθώς και πολλές φωτογραφίες της.

Κάποια στιγμή, ανέβασε στον λογαριασμό της μια φωτογραφία της με μαγιό «πριν και μετά» και αφηγήθηκε ένα απίστευτο περιστατικό που έζησε πριν από 4 χρόνια, όταν αλλοίωσαν το σώμα της σε φωτογράφηση:

«Πριν από 4 χρόνια περίπου, ενώ εργαζόμουν ως μοντέλο άρχισα να γυμνάζομαι και να τρώω υγιεινά με αποτέλεσμα το σώμα μου να γίνει αρκετά μυώδες. Μου άρεσε πολύ η μεταμόρφωση του κορμιού μου, γιατί πάντα ήμουν πάντα πολύ αδύνατη.

Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι έχανα δουλειές επειδή μου έλεγαν ότι δεν ήμουν αρκετά αδύνατη, ή παραήμουν μυώδης.

Αποφάσισα να σταματήσω το μόντελινγκ και να ασχοληθώ με αυτό που με έκανε πραγματικά ευτυχισμένη. Αυτό ήταν η ενασχόλησή μου με το fitness και την καλή υγεία. Κάποια στιγμή μου ζήτησαν να πάρω μέρος σε ένα casting για φωτογράφηση αλυσίδας γυμναστηρίων με μπικίνι.

Ενθουσιάστηκα καθώς ένιωσα πως ταίριαζα απόλυτα σε αυτό που έψαχναν και τελικά πήρα τη δουλειά. Έκανα τη φωτογράφηση και πήρα ένα αντίγραφο των φωτογραφιών σε cd. Ημουν ιδιαίτερα χαρούμενη για το νέο μου καλογυμνασμένο σώμα.

Δυο εβδομάδες αργότερα, η διαφήμιση ανέβηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας και ένιωσα τρομοκρατημένη με αυτό που είδα.

Είχαν αλλοιώσει το σώμα μου με photoshop, είχαν σβήσει τους μύες μου από τα χέρια, τα πόδια και την κοιλιά μου για να φαίνομαι πιο αδύνατη».


«Το κορίτσι σ' αυτές τις φωτογραφίες δεν ήμουν εγώ. Ήταν ένα ψηφιακό δημιούργημα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχαν αλλοιώσει κατ' αυτό τον τρόπο το σώμα μου στη φωτογράφηση, δεδομένου ότι εξ αρχής ζητούσαν ένα «μοντέλο fitness».

Δούλεψα σκληρά για να αποκτήσω αυτούς τους μύες και για πρώτη φορά στη ζωή μου ήμουν σίγουρη για τον εαυτό μου.

Δεν έχει σημασία την άποψη των ΜΜΕ ή των εμπορικών σημάτων για το τι είναι «ιδανικό σώμα». Αρνούμαι να αλλάξω τον εαυτό μου για να ταιριάζει στα θέλω τους.

Αγκαλιάστε αυτό που είστε, αγκαλιάστε τον εαυτό σας! Μην δίνετε δεκάρα για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σας!»

Η Εμιλυ είναι πηγή έμπνευσης 

Πλέον, η Εμιλυ Σκάι, μέσα από τον λογαριασμό της στο instagram και την ιστοσελίδα της, επηρεάζει χιλιάδες γυναίκες και αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους όσους παλεύουν με την εικόνα του σώματός τους. Μοιράζεται μαζί τους τα μυστικά της ενώ έχει δημιουργήσει δικό της πρόγραμμα γυμναστικής.

Παράλληλα, δεν σταματά να λέει σε όλους όσους την ακολουθούν και εμπνέονται από εκείνην, ότι αν πραγματικά θέλουν να κάνουν μια αλλαγή στον εαυτό τους και την υγεία τους, θα πρέπει να ξεκινήσουν από το μυαλό τους και το τι πραγματικά θέλουν να πετύχουν:

«Αν ξεκινήσετε θεωρώντας ότι είναι δύσκολο αυτό που θέλετε να πετύχετε, ότι πρέπει να προσπαθήσετε πολύ, ότι δεν θα είναι εύκολο, τότε θα δυσκολευτείτε πραγματικά γιατί τα αποτελέσματα θα αργήσουν να φανούν.

Ξεκινήστε κάτι επειδή η ιδέα του και μόνο φαίνεται υπέροχη ή θα μπορούσε να είναι ένα από τα όνειρά σας, ή απλά επειδή θέλετε να κάνετε μια θετική αλλαγή. Μην βιαστείτε να δείτε αποτελέσματα.

Μην απογοητευτείτε από τη σκληρή δουλειά που χρειάζεται για να φτάσετε στον στόχο σας.

Σκέψεις όπως «Δεν βλέπω αποτελέσματα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω» και «Δεν θα πετύχω ποτέ τον στόχο μου οπότε ας πάψω να προσπαθώ» δεν πρέπει να περνούν από το μυαλό σας.

Επειδή δεν μπορείτε να δείτε τις αλλαγές, δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνουν και ότι δεν κάνετε πρόοδο.

Να έχετε πίστη στον εαυτό σας, να ακολουθείτε τη διαδικασία και να μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια, πριν αρχίσετε να βλέπετε τα πραγματικά αποτελέσματα.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ