Η επιστήμη μίλησε: Αυτά είναι τα 9 must «της κρεβατοκάμαρας» για να σώσετε τη σχέση σας

Τα βρίσκεται παντού εκτός από την κρεβατοκάμαρα; Αυτές είναι μερικές βραδινές συνήθειες που καλό θα ήταν να υιοθετήσετε αν θέλετε να συνεχίσετε να τα πηγαίνετε καλά με το άλλο σας μισό.

1. Αφήστε το κινητό σας τηλέφωνο έξω από την κρεβατοκάμαρα

Σε έρευνα που έγινε πρόσφατα από το πανεπιστήμιο Baylor διαπιστώθηκε ότι σχεδόν το 50% των συντρόφων νιώθουν ότι παραμελούνται επειδή ασχολούνται με το κινητό τους τηλέφωνο. Σεβαστείτε το άλλο σας μισό. Όταν είναι η ώρα για να πέσετε για ύπνο, κλείστε το κινητό σας και μην το φέρετε δίπλα στο κρεβάτι σας.

 

2. Δημιουργήστε ένα «τελετουργικό» πριν πέσετε στο κρεβάτι
Εάν έχετε τον χρόνο, μη βιαστείτε να ξαπλώσετε στο κρεβάτι. Κάντε ένα μπάνιο πρώτα μαζί, βουρτσίστε τα δόντια σας, μιλήστε λίγο με τον/την σύντροφό σας και στη συνέχεια μπείτε κάτω από τα σκεπάσματα.

3. Βάλτε τα ρούχα σας στη θέση τους πριν πέσετε στο κρεβάτι
Σκεφτείτε ότι το κρεβάτι σας είναι είναι το ησυχαστήριό σας και ως ζευγάρι πρέπει να το αντιμετωπίζετε ανάλογα. Προσπαθήστε να στρώνετε το κρεβάτι σας το πρωί που ξυπνάτε και να μην πετάτε τα ρούχα πάνω, το βράδυ πριν κοιμηθείτε.

 

4. Προσπαθήστε να πηγαίνετε για ύπνο πάντα την ίδια ώρα
Εάν τα προγράμματά σας είναι περίπου ίδια, προσπαθήστε να πηγαίνετε την ίδια ώρα για ύπνο. Μερικές φορές, τα ζευγάρια παρασύρονται από το διαδίκτυο ή την τηλεόραση και χάνουν την οικειότητα που αποκτά κανείς όταν πέφτει με τον/την σύντροφό του στο κρεβάτι.

 

5. Ένα φιλί για καληνύχτα
Μπορεί να είστε κουρασμένοι για να κάνετε σεξ, αλλά μπορείτε να κάνετε μία προσπάθεια να δώσετε ένα φιλί ή να κάνετε μία αγκαλιά. Θα σας φέρει πιο κοντά.

 

6. Απομακρύνετε την τηλεόραση έξω από το υπνοδωμάτιό σας
Όχι, μόνο θα κάνετε καλό στη σχέση σας και την ερωτική σας ζωή, αλλά και στον ύπνο σας.

 

7. Μην αρχίσετε να νιώθετε πάρα πολύ άνετα
Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε να σηκώνεστε το πρωί νωρίτερα για να βαφτείτε ή να φοβάστε να πάτε στην τουαλέτα, αλλά μπορείτε να διατηρήσετε τον ρομαντισμό στην κρεβατοκάμαρα και να κρατήσετε το υπνοδωμάτιο έναν ιδιωτικό και δικό σας χώρο.

8. Μην κοιμίζετε τα παιδιά σας στο δικό σας κρεβάτι
Προσκαλώντας τα παιδιά στο κρεβάτι σας, μπορεί να χάνετε την ευκαιρία να έρθετε κοντά ως ζευγάρι. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι εκτός από γονείς συνεχίζετε να είστε ένα ζευγάρι που έχει ανάγκη τον χώρο και τον χρόνο του.

 

9. Πείτε «σ' αγαπώ» πριν πέσετε για ύπνο
Ακόμα κι αν από μέσα σας σκέφτεστε τι πρέπει να αγοράσετε την επόμενη μέρα από το σούπερ μάρκετ, μην πέσετε για ύπνο πριν ανταλλάξετε μία καλή κουβέντα. Υπενθυμίστε στον/την σύντροφό σας ότι θέλετε να είστε μαζί τους, λέγοντάς του «σ' αγαπώ».

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ