«Αστακός» η Αθήνα και το Άγιο Όρος για την άφιξη Πούτιν: 2.500 αστυνομικοί και κόφτες στα κινητά τηλέφωνα

Απόρθητο φρούριο θα μοιάζει το μεσημέρι η πρωτεύουσα λόγω της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Από την ΕΛ.ΑΣ. έχει γίνει γνωστό ότι θα βρίσκονται επί ποδός 2.500 αστυνομικοί λόγω της επίσκεψης Πούτιν  ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί στις 15:30, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από όπου θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή που θα καταλήξει στην Ηρώδου Αττικού, κλείνοντας σταδιακά την κυκλοφορία από τα σημεία κίνησής της.

Καθόλο το μήκος της διαδρομής τα μέτρα θα είναι δρακόντεια, με την αστυνομική παρουσία να είναι κάτι παραπάνω από έντονη σε όλα τα σημεία.

70 κομάντο της Προεδρικής Φρουράς της Ρωσίας

Βέβαια στο πλέγμα ασφαλείας που στήνεται δεν θα συμμετέχουν μόνο Ελληνες αστυνομικοί αλλά και άνδρες των Ρωσικών ειδικών δυνάμεων. Αλλωστε, κατά πληροφορίες, ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας έγινε κατά κύριο λόγο από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας. 

Toν Βλάντιμιρ Πούτιν θα συνοδεύουν 70 κομάντο της Προεδρικής Φρουράς της Ρωσίας με μαύρα κοστούμια. Πρόκειται για άνδρες που έχουν εκπαιδευτεί στην ελίτ των ειδικών δυνάμεων, δηλαδή στη φημισμένη Σπετσνάζ, τα μέλη της οποίας ο αστικός μύθος περιγράφει ως «υπερανθρώπους».

Θωρακισμένες λιμουζίνες, drones, δίχτυ εντοπισμού εξουδετέρωσης βομβών

Και τα μέτρα δεν σταματούν εκεί. 

Με τρία μεταγωγικά αεροσκάφη θα μεταφερθούν στην Αθήνα τρεις πανομοιότυπες θωρακισμένες λιμουζίνες, που κανείς δεν θα γνωρίζει σε ποια επιβαίνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως επίσης και βαρύς οπλισμός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός θα χρησιμοποιείται για να απλώνεται ηλεκτρονικό δίχτυ ασφαλείας γύρω από τα σημεία που θα βρίσκεται ο Πούτιν, με τις επίγειες συσκευές να τοποθετούνται σε συνοδευτικά οχήματα και άλλες σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Επιπλέον θα υπάρχει δίχτυ εντοπισμού εξουδετέρωσης βομβών, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και αποτροπής τηλεφωνικών υποκλοπών.  

Ο Ρώσος πρόεδρος μετά τις συναντήσεις του θα διανυκτερεύσει σε πολυτελές παραλιακό ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων, το οποίο έχει ερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή από Ρώσους πράκτορες. 

Μέτρα ασφαλείας και σε Θεσσαλονίκη-Αγιο Ορος

Κατά πληροφορίες ο Ρώσος πρόεδρος απόψε θα διανυκτερεύσει σε πολυτελές ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων, το οποίο έχει ερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή. 
Αύριο ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα βρεθεί στο Αγιο Ορος όπου και εκεί τα μέτρα θα είναι αυξημένα. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται κλιμάκια της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας. 

Μέτρα της τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας 

Σημειώνεται ότι η Τροχαία θα προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από τις 14:00. Οι ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνουν αποκλεισμούς ορισμένων δρόμων και τη σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στη διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας θα ισχύσουν μέχρι και αύριο το πρωί, που ο πρόεδρος της Ρωσίας θα αναχωρήσει για το Αγιο Ορος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ