Happy Birthday Ζωζώ Σαπουντζάκη: Εσύ μας δείχνεις τον δρόμο του fine aging

Ούτε ένα, ούτε δύο κεριά, αλλά ούτε ερωτηματικό θα έχει η τούρτα της Ζωζώς Σαπουντζάκη. Αν έχετε απορία για την αειθαλή ηθοποιό, σήμερα σβήνει τα 83 της χρόνια.

Πάντα κοκέτα, η Ζωζώ ή Ζωίτσα, όπως την αποκαλούσε ο πατέρας της γεννήθηκε για να λάμψει.

Σε ένα σπίτι της οδού Τσιμισκή στην Θεσσαλονίκη μεγάλωσε η Ζωζώ Σαπουτζάκη, με την καριέρα της να ξεκινά μόλις στα 7 της χρόνια, στο «Θέατρο του Λευκού Πύργου».

Ποτέ της δεν πήγε σε σχολή υποκριτικής ή χορού. Ολα τα έμαθε από τους ανθρώπους που γνώριζε. Εμαθε να χορεύει από την γείτονά της Γιάννη Δαλιανίδη, ενώ κλακέτες της έδειξε ο Κριστιάνο στο καμπαρέ «Αρζεντίνα».


Μπορεί να ήταν δίδυμο με την αδελφή της αλλά κανείς δεν της έδινε σημασία, με τους πάντες να την χαρακτηρίζουν ως «μικρό». Κανείς μέχρι να χαράξει την δική της πορεία και από «μικρό» να γίνει «βασίλισσα της νύχτας».

Εχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Τα έχει κάνει όλα, με τον γυαλί, το πανί, τη σκηνή να την λατρεύουν και να καλωσορίζουν την ομορφιά της.

Καριέρα σε Κωνσταντινούπολη και Αμερική, με την μητέρα της να ενορχηστρώνει κάθε κίνησή της και να ζητά πάντα πολλά χρήματα για να υπογράψει κάποιο συμβόλαιο ή δίσκο.

Στην Κωνσταντινούπολη, μάλιστα, είχαν κυκλοφορήσει και σοκολατάκια με τη φωτογραφία της.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ