Απίστευτο!! Οι Ιάπωνες ετοιμάζουν "τεχνητή βροχή μετεωριτών" για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020! (βίντεο)

Tο Τόκιο, που θα οργανώσει τους Ολυμπιακούς του 2020, φιλοδοξεί να επισκιάσει όλες τις προηγούμενες πόλεις- διοργανώτριες μ' ένα εγχείρημα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.
 

H εταιρεία Star-ALE σχεδιάζει μια... τεχνητή βροχή μετεωριτών που θα μπορούσαν να τη δουν πάνω από το Τόκιο κατά τη διάρκεια των αγώνων του 2020, κόστους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα πυροτεχνήματα που ονομάστηκαν «Sky Canvas» θα καούν σε ύψος 35 έως 50 μιλίων από τη Γη - αρκετά ψηλά ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος στην εναέρια κυκλοφορία, αρκετά χαμηλά ωστόσο για να είναι ορατά στην περιοχή του Τόκιο.

 «Στόχος μας είναι να αναδημιουργήσουμε τεχνητά τη διαδικασία αυτή», εξηγούν οι άνθρωποι της εταιρείας.

Για να ξεκινήσουν τα κοσμικά πυροτεχνήματα, η Star-ALE θα στείλει έναν μικροδορυφόρο στο Διάστημα φορτωμένο με 5.000 σφαιρίδια. Αυτά τα σφαιρίδια από διάφορα μέταλλα και στοιχεία όταν θα εισέρχονται στην ατμόσφαιρα θα εκπέμπουν διαφορετικά χρώματα. Το λίθιο και το κάλιο, για παράδειγμα, καίνε μοβ, το καίσιο καίει μπλε, το στρόντιο κόκκινο, το ασβέστιο πορτοκαλί και ο χαλκός αφήνει μια πράσινη λάμψη.

Τα σφαιρίδια έχουν δοκιμαστεί στα εργαστήριο και, σύμφωνα με την ALE, του χρόνου θα εκτοξευθεί ο πρώτος δορυφόρος, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δοκιμές έως το 2018.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ