Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Πακιστάν: Να για ποιους λόγους οι άνδρες μπορούν να χτυπούν «ελαφρά» τις γυναίκες τους

Στην πρόταση, 75 σελίδων, ο Μοχάμεντ Χαν Σιρανί πρότεινε πως ένα ελαφρύ χτύπημα είναι αποδεκτό εάν προκύψει ανάγκη για τιμωρία της γυναίκας. Η πρόταση απαγορεύει ρητά τον ξυλοδαρμό, λέγοντας πως ένα ελαφρύ χτύπημα είναι απαραίτητο για την ενστάλαξη του φόβου.

Το Συμβούλιο της Ισλαμικής Ιδεολογίας είναι ένα ισχυρό συνταγματικό όργανο που συμβουλεύει την πακιστανική νομοθεσία ώστε οι νόμοι να είναι σύμφωνοι με τις διδασκαλίες του Ισλάμ.

 

«Θα έπρεπε να επιτρέπεται σε έναν σύζυγο να χτυπήσει ελαφρά την γυναίκα του, αν αυτή αψηφά τις εντολές του, αρνείται να ντυθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του, απορρίψει το αίτημα της συνουσίας χωρίς κάποια θρησκευτική δικαιολογία ή δεν κάνει μπάνιο μετά την σεξουαλική επαφή ή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως» αναφέρει η πρόταση σύμφωνα με την εφημερίδα του Πακιστάν «Express – Tribune».

 

Η πρόταση προτείνει επίσης το ελαφρύ χτύπημα, αν η γυναίκα δεν φοράει μαντίλα, αν μιλά με αγνώστους, αν μιλά πολύ δυνατά ή δίνει σε άλλους χρήματα χωρίς την άδεια του συζύγου της, σύμφωνα με την εφημερίδα.

 

Προτείνει επίσης την απαγόρευση διαφόρων δραστηριοτήτων, όπως το να πολεμούν οι γυναίκες. Αλλά επιτρέπει στις γυναίκες να συμμετέχουν στην πολιτική και να γίνουν δικαστές. Τέλος, αναφέρει επίσης πως οι γυναίκες δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά χάπια χωρίς την έγκριση των συζύγων τους.

Να σημειωθεί, πως οι προτάσεις του Συμβουλίου της Ισλαμικής Ιδεολογίας είναι συστάσεις και δεν εφαρμόζονται, αν δεν περάσουν από τους νομοθέτες.
 
Πηγή: CNN

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ