Το Χόλιγουντ στον Πάπα: Αμάλ & Τζόρτζ Κλούνεϊ, Ρίτσαρντ Γκιρ με νεαρή φίλη, Σάλμα Χάγιεκ με σύζυγο & κόρη

Ο Πάπας Φραγκίσκος απένειμε μετάλλια στους Αμερικανούς ηθοποιούς Ρίτσαρντ Γκιρ, Τζορτζ Κλούνεϊ και Σάλμα Χάγεκ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό για την προώθηση του Ιδρύματος “Scholas Occurentes”.

Έναν παρόμοιο οργανισμό για την τεχνολογία και την τέχνη είχε δημιουργήσει ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος, την εποχή που ήταν Καρδινάλιος στο Μπουένος Άιρες. Το “Scholas Occurentes” αποτελεί ουσιαστικά μία μετεξέλιξη εκείνου του Ιδρύματος, μόνο που σήμερα έχει διεθνή δράση υπό την αιγίδα του Βατικανού.

«Οι σημαντικές αξίες μπορούν να μεταδοθούν μέσω διασημοτήτων», σημείωσε η διοργανώτρια της εκδήλωσης, Λορένα Μπιανκέτι, συμπληρώνοντας ότι ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Σάλμα Χάγεκ συμφώνησαν να γίνουν “Πρεσβευτές” του Ιδρύματος για ένα από τα πολιτιστικά του προγράμματα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε ερωτήσεις χρηστών του διαδικτύου από διάφορες χώρες του κόσμου. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ομολόγησε ότι δεν περίμενε ποτέ ότι θα ερχόταν μία ημέρα που θα καθόταν στον παπικό θρόνο. Παράλληλα, προσπάθησε να διαλύσει τις φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα και τον ήθελαν να ακολουθεί τα χνάρια του προκατόχου του, Βενέδικτου, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά.

«Δε μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να κάνω κάτι τέτοιο εξαιτίας της ευθύνης. Και ομολογώ επίσης πως ποτέ δε μου πέρασε από το μυαλό ότι θα εξέλεγαν εμένα. Ήταν μεγάλη έκπληξη!», απάντησε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Ποντίφικας ευλόγησε επίσης μία ελιά, την οποία θα μεταφέρει στην πατρίδα του, την Αργεντινή, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα ειρήνης και αγάπης.

Ηρεμη, δροσερή, αλλά και κλασάτη, η Αμάλ Αλαμουντίν και ο σύζυγός της Τζορτζ Κλούνεϊ έδωσαν το «παρών» στο σεμινάριο Un Moro o Un Ponte στο Βατικανό. 

Και εκεί η διάσημη δικηγόρος κατάφερε να κεντρίσει όλα τα βλέμματα με την ενδυματολογική της επιλογή, που για μια ακόμη φορά ήταν «to the point». 

Η Αμάλ Αλαμοντίν επέλεξε ένα «μικρό μαύρο φόρεμα» Atelier Versace, ως το γόνατο, δαντελένιο, με μανίκια τρία τέταρτα, φυσικά χωρίς ντεκολτέ ή πλάτες. Το φόρεμα συνδυάστηκε με ένα κλασικό ζευγάρι nude γόβες.

Και μπορεί οι επιλογές της Αμάλ Αλαμουντίν ως προς τα δυο βασικά κομμάτια της εμφάνισής της να ήταν άκρως κλασικές, αλλά υπήρχε μια λεπτομέρεια που έκανε πραγματικά τη διαφορά: Το μαύρο τουρμπάνι. 

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, καθώς και ο Ρίτσαρντ Γκιρ και η Σάλμα Χάγιεκ τιμήθηκαν χθες από τον Πάπα για το πλούσιο ανθρωπιστικό και κοινωνικό τους έργο. Μάλιστα, ο Πάπας τους απένειμε και μετάλλια. 

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προώθησης της δουλειάς που κάνει το ίδρυμα Scholas Occurrentes (Σχολεία που συναντώνται), το οποίο υποστηρίζει ο ποντίφικας. Το ίδρυμα συνδέει την τεχνολογία με τις τέχνες και στοχεύει στην κοινωνική ενσωμάτωση και στην καλλιέργεια ενός ειρηνικού πολιτισμού.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ