Στην Αθήνα σήμερα ο Μανουέλ Βαλς: Βλέπει Παυλόπουλο και Τσίπρα - Όλο το πρόγραμμα

Στην Αθήνα θα βρίσκεται από σήμερα ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 3 Ιουνίου.

Τον Γάλλο Πρωθυπουργό θα συνοδεύει ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χαρλέμ Ντεζίρ.

Η επίσκεψη αποτελεί στήριξη για την Ελλάδα λίγο μετά την αξιολόγηση και ευκαιρία για την επαναχάραξη του «οδικού χάρτη» των διμερών σχέσεων.

«Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται λίγες μόνον ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσει στη διάθεση της Ελλάδος μία νέα δόση χρηματοδοτικής συνδρομής, θα αποτελέσει ευκαιρία κατάδειξης για άλλη μια φορά της στήριξης που παρέχει η Γαλλία στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και στη σταθεροποίηση της θέσης της χώρας στην ευρωζώνη» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Οι συζητήσεις θα αποτελέσουν επίσης την «ευκαιρία χάραξης νέων προοπτικών στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος», ενώ οι δύο πρωθυπουργοί θα υπογράψουν έναν «οδικό χάρτη» με τη λειτουργική απεικόνιση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει διεξοδικά το μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα, καθώς και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Γαλλία, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την πρόκληση της υποδοχής μεγάλου αριθμού προσφύγων στην επικράτειά της. 

Ο κ. Βαλς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο και θα έχει την ευκαιρία πολλών συζητήσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο Μανουέλ Βαλς αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα περίπου στις 18:00, και αφού καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την Παρασκευή, στις 11:00, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος ομόλογος του θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Ακολούθως οι κ.κ. Τσίπρας και Βαλς θα προβούν σε δηλώσεις.

Γαλλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις

«Το Παρίσι θα στηρίξει την Ελλάδα τόσο στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων όσο και στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους», τονίζει τονίζει ο Γάλλος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Όσον αφορά στο ζήτημα του χρέους επισημαίνει πως «η Ελλάδα επιθυμούσε ένθερμα της έναρξη της συζήτησης και εμείς την στηρίξαμε σθεναρά», ενώ σχετικά με την συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μαΐου τονίζει ότι ήταν σημαντική για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. «Η θέση της Ελλάδας είναι στους κόλπους της ΕΕ και του ευρώ», λέει και σημειώνει:Αισθανόμαστε επίσης ότι αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη με τους ευρωπαίους εταίρους» προσθέτει.

Τέλος, ο κ. Βαλς τονίζει πως η κυβέρνηση του παροτρύνει γαλλικές επιχειρήσεις να εξετάσουν τις προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ όπως ενημερώνει υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον, με πεδία πιθανού ενδιαφέροντος μεταξύ άλλων την ενέργεια και τις μεταφορές.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ