Στην Αθήνα ο Μανουέλ Βαλς – "Μπορείτε να υπολογίζετε στη συνεργασία της Γαλλίας"

Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, για διήμερη επίσκεψη. Τον γάλλο πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χαρλέμ Ντεζίρ. 

Ο κ. Βαλς κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παπά, ενώ κατόπιν μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. 

«Μπορείτε να υπολογίζετε στη συνεργασία της Γαλλίας»

Μπορείτε να υπολογίζετε στη συνεργασία της Γαλλίας σε ζητήματα οικονομίας, ήταν μεταξύ άλλων το μήνυμα του Μανουέλ Βαλς στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Υποστηρίξαμε την παραμονή της Ελλάδας γιατί δεν ήταν δυνατόν να σκεφτούμε ότι η χώρα με τέτοια ιστορία θα μπορούσε να φύγει από την Ευρωζώνη» ανέφερε ο κ. Βαλς, ενώ δεσμεύτηκε για συνέχιση της στήριξης «προκειμένου η λύση για Ελλάδα να είναι βιώσιμη».

Ο γάλλος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις κοινές προκλήσεις των δύο χωρών, όπως το μεταναστευτικό τονίζοντας ότι «δεν ξεχνούμε ότι είστε η πρώτη χώρα που φτάνουν οι πρόσφυγες. Βεβαίως μπορείτε να βασίζεστε στην αλληλεγγύη της Ε.Ε. και της Γαλλίας».

«Η συμφωνία με Τουρκία πρέπει να γίνει σεβαστή από όλα τα μέρη. Προτεραιότητα η ασφάλεια. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι από κοινού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Κατά πρώτο λόγο πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος σε Συρία και Ιράκ» σημείωσε ο κ. Βαλς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ