Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Στα πιο cool εστιατόρια του κόσμου, ''ΦΑΡΜΑ ΚΡΕΑΤΩΝ'' στην Κομοτηνή! Δείτε και θαυμάστε...

Υποψήφιο για RIBA (Restaurant & Bar Design Awards)Η Fabrica Κρεάτων είναι μία μοντέρνα ταβέρνα στην Κομοτηνή , η οποία όπως μαρτυρά και το όνομά της- έχει ως θέμα το κρέας.


Η Fabrica Κρεάτων είναι μία μοντέρνα ταβέρνα στην Κομοτηνή από το Μηνά Κοσμίδη , η οποία -όπως μαρτυρά και το όνομά της- έχει ως θέμα το κρέας.

Το design του χώρου είναι μοντέρνο, ενσωματώνοντας μοντέρνα έπιπλα και αξεσουάρ, αλλά έχει και διακριτικές επιρροές από τα τέλη της δεκατετίας του 1950, με αναφορές από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία της εποχής.

Οι χώροι του μοιράζονται σε δύο ορόφους. Τα υλικά που έχουν επιλεγεί είναι διαχρονικά: πλακάκια, μέταλλο και ξύλο.

Η βασική χρωματική παλέτα σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις, διανθίζεται με έντονες κόκκινες πινελιές - όπως στα μεταλλικά φωτιστικά και τις καρέκλες. Στον πάνω όροφο, γκρι πλακάκια συνδυάζονται με φωτεινούς λευκούς κεραμικούς τοίχους, ενώ περιμετρικά αναπτύσσεται μία έντονη μαύρη λωρίδα που οριοθετεί έξυπνα το χώρο και δημιουργεί μία ξεκάθαρη μετάβαση από τους τοίχους στην περιοχή της ξύλινης, λευκής οροφής.

Μία fun νότα προσδίδουν και τα φωτιστικά - φουστανέλες που κοσμούν μέρος του χώρου, ενώ τα καρό μαξιλαράκια στα καθίσματα σε ασπρόμαυρες και κοκκινόλευκες αποχρώσεις θυμίζουν κάτι από τις παλιές παραδοσιακές ταβέρνες, χωρίς όμως να μοιάζουν «ξένα» στο μοντέρνο περιβάλλον της Fabrica Κρεάτων.

Άρα δεν μας κάνει καμία απολύτως εντύπωση το ότι είναι υποψήφιο στην κατηγορία Διεθνή Εστιατόρια  για τα Βραβεία Design Εστιατορίων και Μπαρ (Restaurant & Bar Design Awards,RIBA) που θα πραγματοποιηθούν στις 6 Σεπτεμβρίου 2012 στο Λονδίνο.

Υπεύθυνος Εστιατοριού: Μάκης Κοσμίδης

www.facebook.com/pages/FABRICA-K%CF%81%CE%B5%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD/229132763818478

Πηγή: http://www.thecoolhunter.net

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ