Εγκαινιάστηκε σήμερα η έκθεση Transparency στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου - Υπο την αιγίδα της UNESCO

Η νέα μόνιμη έκθεση του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου «Transparency» εγκαινιάστηκε την Τετάρτη παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, του προέδρου της Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» κ. Κωνσταντίνου Μπακούρη και του προέδρου της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α κ. Δημήτριου Βερναρδάκη.

H έκθεση, δημιούργημα του ιδρυτή του μουσείου κ. Θεόδωρου Χαραγκιώνη, προσβλέπει στο να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του μουσείου να γνωρίσουν από κοντά την τεχνολογία του αυτοκινήτου, όπως αυτή αλλάζει μέσα από τον διαφορετικό τρόπο μετάδοσης της κίνησης, αφού αυτό τελικά οδηγεί σε ασφαλέστερη οδήγηση και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα εκθέματά της αφορούν σε πέντε «διαφανή» αυτοκίνητα και τέσσερα εκπαιδευτικά μοντέλα των δεκαετιών από το '40 έως το '70 που στόχο έχουν να μην αφήσουν ερωτηματικά στον διερευνητικό επισκέπτη σχετικά με την τεχνολογία που «κρύβεται» μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Τα μοντέλα είναι: Dodge ¾ Light Truck SWB (1940-45), Lancia Flavia Convertibile (1964), Bond Equipe Gt 4S (1967), Porsche 912 (1968), Lotus Europa Twin Cam Special (1974).

Ο σκοπός της έκθεσης όπως τονίζεται, είναι διπλός καθώς φιλοδοξεί παράλληλα να καταδείξει, με έμμεσο τρόπο, την επιτακτική πλέον ανάγκη για «διαφάνεια» στους διάφορους τομείς της ελληνικής κοινωνίας, ένα μήνυμα ειδικά για τους νεότερους επισκέπτες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης συμπίπτουν με τον εορτασμό των 50 χρόνων της FIVA και της ανακήρυξης του έτους 2016 ως «Ετους Παγκόσμιας Μηχανοκίνητης Κληρονομιάς». Στο πλαίσιο του εορτασμού και της διεθνούς αναγνώρισης του έργου του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκίνητου, η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα της UNESCO και της Εθνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιών Αυτοκινήτων (ΦΙΛ.Π.Α).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ