Good News: Η Πρέβεζα αποκτά μια νέα "οικολογική" λυρική σκηνή - Το μεγάλο όραμα του 85χρονου Λέανδρου Σπαρτιώτη

Ένα νέο "άκρως οικολογικό" κέντρο πολιτισμού ετοιμάζεται να υποδεχθεί η πόλη της Πρέβεζας.

Μία θεατρική σκηνή με ανακυκλώσιμα υλικά πάνω σε ένα κλασικό σχέδιο. Μια πρωτότυπη σκηνή που θα φιλοξενήσει λυρικούς καλλιτέχνες.  

Ο Πρεβεζάνος δημιουργός Λέανδρος Σπαρτιώτης  φιλοτεχνεί ένα επιβλητικό αρχιτεκτόνημα χρησιμοποιώντας τενεκεδένια  από αναψυκτικά και μπύρες και κόντρα πλακέ θαλάσσης, για να ομορφύνει, όπως λέει, ακόμη περισσότερο τον  τόπο του  και παράλληλα να στείλει τα δικά του μηνύματα. Την ονομάζει "όπερα του νερού και του ονείρου".

Η θεατρική σκηνή θα στηθεί σε πλωτή εξέδρα στη θέση Πευκάκια στην παραλία της πόλης της Πρέβεζας, δίπλα σε έναν Ενετικό προμαχώνα,  ο οποίος θα ενταχθεί στο σκηνικό. Η σκηνή έχει μήκος 30 μέτρα, ύψος 8 και εμβαδόν περίπου 200 τετραγωνικά. 

Ο Λέανδρος Σπαρτιώτης, μαζί  με την στενή συνεργάτιδα του Αλεξία Μπουκουβάλα  μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για το μεγάλο έργο τους. Με τη μακέτα στο χέρι, ο κ. Σπαρτιώτης δίνει οδηγίες στο βοηθό του, τον Μιχάλη που μαζί δημιουργούν, με υπομονή ένα ψηφιδωτό από πολύχρωμα κουτάκια. Αν και είναι πλέον 85 χρόνων, έχει μία νεανική ζωντάνια, γιατί τρέφεται με τα οράματά του, όπως λέει στο Πρακτορείο, που του δίνουν ζωή και «συνεχίζει με την βοήθεια της εμπειρίας και της κεκτημένης ταχύτητας από 70 χρόνια δημιουργίας». 

Τα εγκαίνια της νέας σκηνής θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ