Ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου απαγορεύει διαφημίσεις με καλλίγραμμα σώματα!

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν απαγόρευσε τις διαφημίσεις που δημιουργούν μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το σώμα και βρίσκονται στο δίκτυο μεταφορών του Λονδίνου, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph. 

Η αρχική προεκλογική δέσμευση του Khan ήταν η απαγόρευση διαφημίσεων που ενθάρρυναν μια μη-υγιή ή μη-ρεαλιστική εικόνα σώματος.

Η απόφαση του δημάρχου ήρθε μετά από σειρά καταγγελιών που έγιναν στην αρμόδια βρετανική υπηρεσία πέρυσι για μια διαφήμιση της Protein World, με τίτλο «Are you beach body ready?».
Οι αρχές έκριναν πως η διαφήμιση δεν ήταν ούτε προσβλητική, ούτε ανεύθυνη, ωστόσο δημιούργησε έντονες αντιδράσεις και στα κοινωνικά δίκτυα.  

 

«Ως πατέρας δύο έφηβων κοριτσιών, με απασχολεί έντονα αυτού του είδους η διαφήμιση που μπορεί να εξευτελίσει τους ανθρώπους, ειδικότερα τις γυναίκες, και να τις κάνει να ντρέπονται για το σώμα τους.

Είναι ώρα να μπει ένα τέλος σε αυτό» δήλωσε ο Khan και πρόσθεσε: «Κανένας δεν θα πρέπει να αισθάνεται πίεση, όταν κινείται με το λεωφορείο ή το μετρό, για μη ρεαλιστικές προσδοκίες αναφορικά με το σώμα του και θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα στη διαφημιστική βιομηχανία σχετικά με αυτό», τόνισε ο δήμαρχος του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ