Βίντεο: Ο 24χρονος με κίνδυνο της ζωής του άνοιξε την πλαϊνή πόρτα του gay club & έσωσε 70 ανθρώπους

«Αρχικά ακούστηκαν τρεις ή τέσσερις πυροβολισμοί. Αυτό ήταν σοκ… Όλοι πάγωσαν. Βρισκόμουν στο πίσω μέρος [σ.σ. του κλαμπ] και είδα τον κόσμο να τρέχει προς τον πίσω διάδρομο, είχαν γίνει σαν σαρδέλες»… Ο 24χρονος Imran Yusuf ήταν από τους ελάχιστους ανθρώπους που γνώριζαν ότι στο πίσω μέρος του καταστήματος υπήρχε έξοδος. Έπρεπε, όμως, κάποιος να βγάλει το σύρτη. 
 

«Φώναζα, ανοίξτε την πόρτα, ανοίξτε την πόρτα… Αλλά δεν κουνιόταν κανένας επειδή φοβόντουσαν» ανέφερε ο Yusuf, ένας από τους πορτιέρηδες του καταστήματος.
Ο 24χρονος από την Ινδία είναι ένας μόνο από τους «ήρωες» της επίθεσης στο Ορλάντο της Φλόριντα, που παραμέρισε την προσωπική του ασφάλεια για να βοηθήσει τον υπόλοιπο κόσμο όταν ο ένοπλος Ομάρ Ματίν άνοιξε πυρ και σκότωσε 49 ανθρώπους. «Για εμένα υπήρχε μόνο μια λύση. Είτε θα μέναμε όλοι εκεί και θα πεθάναμε είτε θα ρίσκαρα… Πήδηξα πάνω από τον κόσμο και άνοιξα τον σύρτη και από εκεί βγήκαν αρκετοί άνθρωποι» ανέφερε ο Yousuf, που εκτιμά ότι με αυτή του την πράξη έσωσε 60 με 70 ανθρώπινες ζωές.  

Κατά τη διάρκεια της ανείπωτης τραγωδίας στο γκέι κλαμπ, τα χειρότερα στοιχεία της ανθρώπινης φύσης «συναντήθηκαν» με τα καλύτερα. Ο Τζόσουα Μαγκίλ, θαμώνας του κλαμπ, ήταν επίσης ανάμεσα σε αυτούς που ανέδειξαν το ανθρώπινο μεγαλείο. 

Ο Τζόσουα κρυβόταν πίσω από ένα αυτοκίνητο στο παρκινγκ όταν είδε τον μπάρμαν Ρόντνεϊ Σάμτερ να βγαίνει από το κλαμπ αιμόφυρτος. Αμέσως, τον τράβηξε πίσω από το αυτοκίνητο και χρησιμοποίησε την μπλούζα του για να σταματήσει την αιμορραγία. Παρότι μπόρεσε να σταματήσει την αιμορραγία στα χέρια του Σάμτερ, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για τη σφαίρα στην πλάτη του. Έτσι τον βοήθησε να περπατήσει μέχρι τους αστυνομικούς και τους ζήτησε να τον βοηθήσουν. 

Οι αστυνομικοί είπαν στον Μαγκίλ να ξαπλώσει στο πίσω κάθισμα του περιπολικού με τον τραυματισμένο μπάρμαν από πάνω του και να τον κρατήσει σφιχτά για να μειωθεί η αιμορραγία. «Του έλεγα μείνε μαζί μου. Θα τα καταφέρεις. Στο υπόσχομαι. Όλα θα πάνε καλά…» ανέφερε ο ίδιος. 
Ο Σάμτερ, πατέρας δύο παιδιών, αναμένει να χειρουργηθεί σε νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία. 
Μια αντίστοιχη ιστορία μοιράστηκε με τα ΜΜΕ και ο Κρίστοφερ Χάνσεν, επίσης θαμώνας του κλαμπ. «Υπήρχε αίμα, αίμα παντού. Έβγαλα την μπαντάνα μου, την έδεσα κόμπο και την έβαλε μέσα σε ένα τραύμα από σφαίρα στην πλάτη ενός άντρα που ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος» είπε ο Χάνσεν, ο οποίος έμεινε με τον άντρα μέχρι να φτάσουν οι τραυματιοφορείς. 

Ο 34χρονος Έντουαρντ Σοτομαγιορ ο νεότερος έκανε, όμως, την μεγαλύτερη θυσία. Έδωσε τη ζωή του για να σώσει τον σύντροφό του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 34χρονος πυροβολήθηκε στην πλάτη λίγα λεπτά αφότου έσπρωξε τον σύντροφό του προς την έξοδο από το κλαμπ. 

Σύμφωνα με το BBC, ο Έντι, όπως τον φώναζαν οι φίλοι του, ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός και πολύ φιλικός.
«Ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Άγγιξε τόσες ζωές επειδή είναι τόσο θετικός άνθρωπος… Έκανε τα πάντα για όποιον του ζητούσε κάτι» ανέφερε κάποιος από τους φίλους του… 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ