Επεισοδιακή η επίσκεψη Φούχτελ στην Κρήτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αντιδράσεις βουλευτών Την Κρήτη επισκέπτεται ο υφ. Εργασίας της Γερμανίας και απεσταλένος της γερμανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα με αντικείμενο θέματα αυτοδιοίκησης. Η υποδοχή του κ. Φούχτελ δεν ήταν ιδιαίτερα θερμή αφού αρχικώς επρόκειτο να μιλήσει στο Ίδρυμα Τεχνολογίας του Ηρακλείου αλλά καθώς προγραμματιζόταν διαδήλωση εκεί ως αντίδραση για τον ερχομό του, πήγε τελικά στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.  


Την Κρήτη επισκέπτεται ο υφ. Εργασίας της Γερμανίας και απεσταλένος της γερμανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα με αντικείμενο θέματα αυτοδιοίκησης. Η υποδοχή του κ. Φούχτελ δεν ήταν ιδιαίτερα θερμή αφού αρχικώς επρόκειτο να μιλήσει στο Ίδρυμα Τεχνολογίας του Ηρακλείου αλλά καθώς προγραμματιζόταν διαδήλωση εκεί ως αντίδραση για τον ερχομό του, πήγε τελικά στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Μιλώντας στη συνάντηση εργασίας που έγινε στην Περιφέρεια, ο κ. Φούχτελ κάλεσε σύμφωνα με το cretalive.gr, τους Έλληνες στις  «άριστα δομημένες σχολές μαθητείας σε περιφερειακές πόλεις της Γερμανίας» που είναι έτοιμες να τους βοηθήσουν και να τους προσφέρουν την εξειδίκευση που χρειάζονται «προκειμένου στη συνέχεια να γυρίσουν στην Ελλάδα και να προσφέρουν στην πατρίδα τους».  

 Στην επίσκεψη Φούχτελ στην Κρήτη που έγινε με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αντέδρασε η πρωτοβουλία «Πολίτες κατά του Χρέους» αλλά και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Στη συγκέντρωση βρισκόταν σύμφωνα με το tovima.gr και οι βουλευτές Κριτσωτάκης του ΣΥΡΙΖΑ και Μαριάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Κριτσωτάκης δήλωσε ότι αρνείται να παραστεί σε οποιαδήποτε συνάντηση με τον κ. Φούχτελ ενώ ο κ. Μαριάς τον χαρακτήρισε «ανεπιθύμητο» στο νησί.

 Ο κ Φούχτελ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, επισημαίνοντας ότι στην χώρα μας βρίσκεται ως εντεταλμένος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας για συγκεκριμένα ζητήματα, στα οποία δεν περιλαμβάνεται το θέμα αυτό.

Πηγή: LIFO

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ