8 Κρασιά που «μυρίζουν» καλοκαίρι…‏

Το καλοκαίρι – επιτέλους – ήρθε και προς τιμήν του το oinologia.com.gr συγκέντρωσε 8 κρασιά που “μυρίζουν” καλοκαίρι… Και επειδή μάλλον αυτό το άρθρο βρίσκει τους περισσότερους από εσάς ακόμα στα σπίτια σας και στις δουλειές σας (όπως και εμάς άλλωστε), το περιοδικό eΝΟΛΟΓΙΑ αποφάσισε να μας ταξιδέψει, έστω και για λίγο, έστω και νοερά, μακριά από την πόλη. Ας τους ακολουθήσουμε!

Το καλοκαίρι – επιτέλους – ήρθε και προς τιμήν του το oinologia.com.gr συγκέντρωσε 8 κρασιά που “μυρίζουν” καλοκαίρι… Και επειδή μάλλον αυτό το άρθρο βρίσκει τους περισσότερους από εσάς ακόμα στα σπίτια σας και στις δουλειές σας (όπως και εμάς άλλωστε), το περιοδικό eΝΟΛΟΓΙΑ αποφάσισε να μας ταξιδέψει, έστω και για λίγο, έστω και νοερά, μακριά από την πόλη. Ας τους ακολουθήσουμε!

 

1. Ακρογιαλιές ονειρευτές νοσταλγώ


Με μια ετικέτα που μας ταξιδεύει σε μαγικά νησιά το κρασί “Sea Salt” μας θυμίζει την πρώτη και βασική προϋπόθεση για ένα καλό καλοκαίρι. Γιατί το καλοκαίρι και η παραλία ταιριάζουν όπως το κρασί και το φαγητό: μπορείς να τα χαρείς ξεχωριστά, αλλά μαζί σου δίνουν την απόλυτη απόλαυση! «Σας αξίζει να χαλαρώσετε, να ακούσετε τον ωκεανό και να νιώσετε την αίσθηση της άμμου ανάμεσα στα δάκτυλά σας» λέει η εταιρεία “BravoVino”, εκπρόσωπος του κρασιού. Ναι, έχει δίκιο, μας αξίζει!

Sea Salt: Ένα αφρώδες Sauvignon Blanc από το Marlborough της Νέας Ζηλανδίας με αρώματα φραγκοστάφυλου, lime, γρασίδι, φρούτων του πάθους και εσπεριδοειδών. Η ίδια ετικέτα “βγαίνει” και σε ηλιοβασίλεμα - με Μοσχάτο - για τους πιο ρομαντικούς.

2. Αγναντεύοντας την θάλασσα



Παραλία βρήκαμε. Τώρα μας λείπει μια ωραία και άνετη ξαπλώστρα για να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε το απέραντο γαλάζιο… Την λύση δίνει το οινοποιείο “Deckchair Wines”, από το Margaret River της Αυστραλίας, που έχει σαν σήμα του μία ξαπλώστρα. Και μάλιστα έχει και ποικιλία για να διαλέξουμε: ξαπλώστρα μπλε χρώματος (φιγουράρει στην ετικέτα των λευκών κρασιών του οινοποιείου) και ξαπλώστρα κόκκινου χρώματος (για την ετικέτα των ερυθρών κρασιών). Εντάξει, καθίσατε αναπαυτικά;

Deckchair Wines: Η σειρά “Deckchair” περιλαμβάνει έξι κρασιά – τέσσερα μονοποικιλιακά από τις ποικιλίες Sauvignon Blanc, Chardonnay, Shiraz και Cabernet Sauvignon και δύο χαρμάνια, ένα από Semillon και Sauvignon και ένα από Cabernet και Merlot.

3. Δείτε τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά


Ποίο ήταν, είναι και θα είναι το απόλυτο gadget του καλοκαιριού στην Ελλάδα; Μα, τα γυαλιά ηλίου, φυσικά. Με χαρά, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τα νέα σας καλοκαιρινά γυαλιά “Pink Glasses” από την Καλιφόρνια. Η ετικέτα αυτού του κρασιού είναι κάτι παραπάνω από ευφάνταστη: είναι διασκεδαστική. Ακριβώς όπως πρέπει να είναι και το καλοκαίρι! Την ιδέα της πρωτότυπης αυτής ετικέτας είχε η εταιρεία σχεδιασμού Luksemburk από την Πολωνία.

Pink Glasses: Όπως προδίδει και το όνομα το κρασί “Pink Glasses” είναι ροζέ, είναι από την ποικιλία Zinfadel και κυκλοφορεί με τρεις διαφορετικές ετικέτες – με τρία διαφορετικά σχέδια γυαλιών για την ακρίβεια – για κάθε γούστο (ή σχήμα προσώπου).

4. Με στυλ στην παραλία


 

Τίποτα δεν μοιάζει πιο άνετο και πιο κατάλληλο στην παραλία από ένα ζευγάρι σαγιονάρες! Με το παιχνιδιάρικο όνομα “Flip Flop” και με πολύχρωμες λουλουδάτες σαγιονάρες στην ετικέτα, η εταιρεία “ Underdog Wine Merchants ” δημιούργησε μια σειρά κρασιών από αμπελώνες της Καλιφόρνιας και Ουάσιγκτον. Μας αρέσουν και για ένα επιπλέον λόγο: τα εν λόγω κρασιά στηρίζουν τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Soles4Souls” που παρέχει δωρεάν υποδήματα σε όσους έχουν ανάγκη.

Flip Flop Wines: Από λευκά μέχρι ερυθρά, ξηρά μέχρι γλυκά και ήσυχα μέχρι αφρώδη, η σειρά περιλαμβάνει 14 ετικέτες για να έχουμε να διαλέγουμε: Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio, Muscat, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir και Malbec.

5. Καλές βουτιές


Το καλοκαιράκι μαζί με την διάθεση ανεβαίνει και η θερμοκρασία. Σαν αντίδοτο στον καύσωνα, δεν έχουμε τίποτα άλλο να προτείνουμε, πέρα από ένα άκρως δροσιστικό μακροβούτι στην θάλασσα βασιζόμενοι στην τεχνική που μας υποδεικνύει η ετικέτα των κρασιών “Bathe Wines”. Όπως δηλώνει και η εταιρεία στην ιστοσελίδα της, bathe σημαίνει να βυθίζεσαι σε έναν νέο υγρό κόσμο, ένα χαλαρωτικό περιβάλλον το οποίο θα απολαύσεις… Ότι ακριβώς χρειαζόμαστε!

Bathe Wines: Η σειρά περιλαμβάνει 4 κρασιά - ένα Pinot Noir από Τασμανία, ένα Shiraz από την McLaren Vale, ένα Sauvignon Blanc από τους λόφους της Αδελαΐδας και ένα ελαφρά αφρώδες Μοσχάτο (blend από Orange Muscat, White Frontenac και λίγο Chardonnay).

6. Το φρούτο του καλοκαιριού


Απαντήστε γρήγορα: Ποίο φρούτο σας έρχεται πρώτο στο μυαλό όταν ακούτε την λέξη «καλοκαίρι»; Αν απαντήσατε το καρπούζι τότε έχετε μπει για τα καλά σε καλοκαιρινό mood! Για αυτό κι εμείς σας παρουσιάζουμε το κρασί “Zirconia Blush” της εταιρείας “Falderal Winery” από τις Η.Π.Α. Με δύο λαχταριστές και δροσιστικές φέτες καρπούζι στην ετικέτα το “Zirconia Blush” δεν θα μπορούσε να θυμίζει τίποτε άλλο παρά ελληνικό καλοκαίρι, ακόμα και αν έρχεται από την Αμερική…

Zirconia Blush: Ερυθρό κρασί αναγράφει η ετικέτα, αλλά στην περιγραφή του αναφέρεται ότι έχει μία ροζ απόχρωση και είναι ένα μείγμα λευκού Merlot και καρπουζιού. Η εταιρεία μας προτρέπει να το δοκιμάσουμε σε ένα δροσιστικό cocktail margarita.

7. Ένας μεζές για την όρεξη


 

Ποιος δεν έχει καθίσει να “τσιμπήσει” ένα χταποδάκι δίπλα στο κύμα, σε κάποιο λιμάνι ή παραλία, κάποιου ελληνικού νησιού; Σίγουρα ελάχιστοι, για να μην πούμε κανείς. Κανένας άλλος μεζές δεν “μυρίζει” τόσο θάλασσα, τόσο ελληνικό νησί, τόσο διακοπές και τελικά τόσο καλοκαίρι! «Προσοχή! Αν πιαστείτε στα πλοκάμια αυτού του υπέροχου νόστιμου Syrah, μπορεί να έχετε πρόβλημα να ξεφύγετε» “προειδοποιεί” η εταιρεία “Eight Arms Cellars” για το Καλιφορνέζικο κρασί της ”The Tentacle”.

The Tentacle: Το κρασί του 2009 που κυκλοφορεί αυτήν την στιγμή είναι ένα χαρμάνι από Syrah – από αμπελώνες των περιοχών Carneros της Napa, Mendocino County και Alexander Valley – και ελάχιστο Grenache από την περιοχή Lake County.

8. Φύγε μύγα


 

Για να μην λέτε ότι βλέπουμε το θέμα μονομερώς και γράφουμε μόνο τα θετικά του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα να αναφέρουμε το ίσως πιο ενοχλητικό πράγμα που έρχεται μαζί με το καλοκαίρι: τις μύγες! Και επειδή μπορούν να γίνουν πραγματικά ενοχλητικές, σας έχουμε μία πρόταση. Αντιμετωπίστε τις φωνάζοντάς τους «shoo, fly», όπως ακριβώς αναγράφεται στην ετικέτα των κρασιών της αυστραλέζικης εταιρείας  “Shoofly Wines”. Πάντως , η ιριδίζουσα μύγα που να φιγουράρει πάνω στο μπουκάλι πιο πολύ χαριτωμένη θα την λέγαμε, παρά ενοχλητική…

 

Shoofly Wines: Η σειρά αποτελείται από τρία μονοποικιλιακά κρασιά, Chardonnay, Shiraz και Pinot Noir και από δύο blends, το λευκό Buzz Cut (Riesling, Viognier, Verdelho, Chardonnay, Sauvignon Blanc) και το ερυθρό Aussie Salute (Shiraz, Grenache, Viognier).

 

Καλό Καλοκαίρι σε όλους!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ