Μπύρα στο χέρι σε 8 αθηναϊκές πιάτσες: Από τη Γυφτοπούλου μέχρι την Πραξιτέλους

Οκτώ τέτοιες πιάτσες για μπυρίτσα ή ποτό στο χέρι και άφθονη καλοκαιρινή διάθεση θα βρείτε παρακάτω. 

Λίγο οι μεγάλες ζέστες που έρχονται (ή μάλλον ήρθαν) λίγο το καλοκαιρινό open air mood λίγο και η φιλοσοφία «τη βγάζουμε στη φτήνια» έχει μετατρέψει μπόλικες πιάτσες της Αθήνας ή των προαστίων σε open air χώρους μπυροποσίας, συζητήσεων, ακόμα και χορού υπό τους ήχους των γειτονικών μπαρ που βλέπουν πεζοδρόμια, σκαλάκια και παγκάκια να μετατρέπονται σε… προέκτασή των.

του Νικόλα Γεωργιακώδη

 

Cheers!

Στην «πάνω» πλατεία της Αγίας Παρασκευής

Σημείο συνάντησης εναλλακτικών τύπων και αράγματος με περιπτερόμπυρες, η «πάνω» πλατεία της Αγίας Παρασκευής έχει εδώ και αρκετό καιρό αποκτήσει δύο μαγαζιά που ταιριάζουν ταμάμ στη φιλοσοφία «μπύρα στα όρθια». Πρώτος διδάξας το Alcohole, το οποίο έκανε την αρχή με σούπερ φθηνό αλκοόλ (μπύρα στα 3€, απλό ποτό στα 4€) το οποίο έφευγε από τον χώρο του για να ταξιδέψει σε πεζούλια, σκαλάκια και παγκάκια της πλατείας. 

Εν συνεχεία, έσκασε και το Sorry Mom Liquor Store λίγο πιο δίπλα, κάτι ανάμεσα σε κάβα και pub, το οποίο διαθέτει τεράστια ποικιλία από παγωμένες μπύρες με τιμή εκκίνησης τα 0,65€. Ποιο περίπτερο να συγκριθεί μαζί του;

 

Στην οδό Γυφτοπούλου στο Χαλάνδρι

Πέρυσι τέτοια εποχή, ντόπια μαγαζάκια έστησαν σε αυτή ένα υπαίθριο punk rock πάρτι με εγχώριες μπάντες. Ήταν αρκετό για να την μάθει (ακόμα) περισσότερος κόσμος και να γίνει στέκι. Όχι βέβαια ότι το είχε ανάγκη, μιας και για τους κατοίκους Χαλανδρίου η «δροσερή» οδός με τα πολλά μπαράκια και από τις δύο πλευρές της αποτελεί εδώ και χρόνια σταθερή αξία.

 

Η φάση «μπύρα στο χέρι και άραγμα έξω» ξεκίνησε από το Κομμωτήριο Μπαρ, το οποίο σερβίρει φθηνές επώνυμες ελληνικές και γερμανικές μπύρες (και όχι μόνο) από 2€, με άξιους συμμάχους το καφενείο Τρεις και ο Κούκος (πού μόνο τρεις και τον κούκο δεν μαζεύει) με μπυρίτσα από 3€ και το επίσης καφενείο Κομπολόι με μπυρίτσα από 3,5€ και ωραιότατο τσιπουράκι. 

Στη Χαϊμαντά (επίσης) στο Χαλάνδρι

Local Pub. Ένα όνομα, εκατοντάδες pints από ετικέτες που δύσκολα θα βρεις αλλού στην Ελλάδα, ατελείωτες ώρες μπυροποσίας στο όρθιο ή στα πεζουλάκια της άτυπης «πλατείας». Τα pints σε αυτή την σούπερ παρεΐστικη ιρλανδέζικη pub ξεκινούν από 3,50€, ενώ τα μπουκάλια κυμαίνονται από 5€ έως 8€, ενώ η εξυπηρέτηση είναι DIY, κοινώς μπαίνετε μέσα παίρνετε τη μπύρα που θέλετε βγαίνετε έξω και την απολαμβάνετε είτε σε σταντ είτε… τριγύρω. Σημειώστε ότι η Local pub δεν σερβίρει φαγητό, ακριβώς δίπλα όμως το Bites & Pints του ίδιου ιδιοκτήτη φροντίζει για τα λαχταριστά burger με τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε τις μπύρες σας.

 

Στη Μελανθίου στου Ψυρρή

Από τα βόρεια στα κεντρικά, πιάνουμε θέση έξω από το μικρό στενάκι της Μελανθίου, εκεί όπου εδώ και μερικά χρονάκια το Handlebar, το πρώτο cycling café στην Ελλάδα, αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες κόσμου που αράζει έξω από το μαγαζί, πίνει μπύρες, ξαναπίνει μπύρες και φέρνει ποδήλατα για μαστορέματα στους έμπειρους ιδιοκτήτες. Η ορθοπεταλίες μετά μπυρομποσίας ξεκινούν από 1,50€ το μπουκάλι, ενώ αν φτάσετε στο τσακίρ κέφι μπορείτε να παραγγείλετε και σφηνάκια με 2€. Και μετά ξανά μανά μπυρόνια. 

 

Στην πλατεία Εξαρχείων

Σταθερή αξία εδώ και χρόνια αυτή η πλατεία για περιπλανήσεις με μια μπύρα στο χέρι. Πόσες γενιές εφήβων να έχουν περάσει άραγε από εδώ; Μιλούνια, όσα και τα μπουκάλια μπύρας που καταναλώνονται εδώ από τα γειτονικά μαγαζάκια – καφενέδες ή από το πάμφθηνο «περίπτερο» το οποίο κάθε χρόνο αλλάζει και όνομα (φέτος θαρρούμε ονομάζεται «Μπυράδικο») και δίνει εκατοντάδες λίτρα πάμφτηνης μπύρας στους ντόπιους, σε τιμές που ξεκινούν από 0,50 λεπτά το κουτάκι και 2€ το εναμισόλιτρο βουλγάρικου, μεν, τίμιου δε, ζύθου. 

Πολλοί ξεκινούν από εδώ τη βόλτα τους για να ανηφορίσουν στον λόφο του Στρέφη, να βολτάρουν στα γύρω στενάκια αμέριμνοι, να αράξουν στα σκαλάκια και τα πεζούλια της πλατείας και να πορευθούν προς το An για ένα ακόμα «σκληρό» λαιβ με underground μπάντες περιωπής.

 

Στην Πραξιτέλους

Η πάλαι ποτέ «παρεξηγημένη» οδός, αποτελεί πλέον μια καθώς πρέπει πιάτσα στην οποία δύσκολα ο κόσμος θα κάτσει μέσα σε κάποιο μαγαζί. Πυλώνας της διασκέδασης εδώ το ομώνυμο Praxitelous Bar, το οποίο παίζει σούπερ μουσικές Παρασκευές και Σάββατα από διάφορους Djs που εναλλάσσονται στα decks του και μαζεύει πλήθος κόσμου που αράζει με μπύρα ή ποτό στο χέρι κυριολεκτικά στον… δρόμο. Λίγο παραδίπλα το Key προσφέρει την εναλλακτική του «μπες μέσα και χόρεψε», χωρίς αυτό να σημαίνει απαραιτήτως ότι οι παρέες δεν μαζεύονται κι εδώ απ'έξω για χάζι όλο νάζι.

Στην Αβραμιώτου

Μετά από live στο Six Dogs, πριν από live στο Six Dogs, χωρίς live στο Six Dogs. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αφορμή για να μείνει κάποιος απέξω από το δημοφιλές μπαρ της Αβραμιώτου. Όμως αν περάσεις ένα Σάββατο βράδυ από εδώ δύσκολα θα… περάσεις μιας και όσος κόσμος βρίσκεται μέσα στο μπαρ, άλλος τόσος παραμένει έξω συζητά, χορεύει, φωνάζει, πίνει και μεθά (συνήθως) με μπύρες περιπτέρου και σπανιότερα με μπύρες από το μαγαζί. Αναμφίβολα must για να δεις κόσμο και να σε δει ένα καλοκαιρινό Σαββατόβραδο στην πόλη. Και φυσικά να κάνεις γνωριμίες με το δυνατό ή αδύνατο φύλο. 

Στην Πρωτογένους

Αν έβγαινε δελτίο κίνησης για τους δρόμους της Αθήνας έξω από μπαρ, η Πρωτογένους θα ήταν κάθε μέρα πρώτη πρώτη. Θα πρέπει να πεις αρκετά «συγγνώμη, να περάσω;» για να καταφέρεις να διασχίσεις αυτόν τον δρόμο (ή μάλλον πεζόδρομο πλέον) ο οποίος ξεκίνησε να χάνει την ταυτότητά του ως τέτοιος όταν άνοιξε το Transistor και… αποτελειώθηκε όταν ακριβώς απέναντι σχεδόν άνοιξε τις πύλες του το εναλλακτικό Barret. Αν και τα δύο παίζουν μουσικάρες, το καλοκαίρι, η ζέστη και το σοσιαλίζεσθαι της φάσης κάνει δεκάδες κόσμου να αράζουν έξω από τα δύο μαγαζιά με μπύρες ή ποτό στο χέρι. Οι μπύρες σε αμφότερα τα δύο μπαρ ξεκινούν από 4€.

 

ΠΗΓΗ: in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ