Ιδού οι εταιρείες που προτιμούν οι νέοι για να εργαστούν: Μεγάλες, μοντέρνες & σίγουρες

Οι προτιμήσεις των νέων διαφέρουν από τους μεγαλύτερος όσον αφορά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. 

Ποιές όμως είναι οι καταλληλότερες εταιρείες για τους νέους στην αγορά εργασίας; Δείτε παρακάτω τις ιδανικές εταιρείες για όσους εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας,  σύμφωνα με το fortunegreece.com.

GOOGLE
H Google είναι γνωστή για τα προνόμια που προσφέρει στους εργαζομένους της. Η γνωστή σε όλους πανεπιστημιούπολη Mountain View έχει τραβήξει τα βλέμματα πολλών, ενώ η εταιρεία επεκτείνει ενεργά την παρουσία της σε πολλές πόλεις παγκοσμίως. Τον Ιούνιο ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια ομάδα έρευνας Μηχανικής Μάθησης στα γραφεία της στη Ζυρίχη, ενώ εξετάζει να επεκτείνει τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη.

APPLE
Οι απόφοιτοι πανεπιστημίων επιζητούν μια θέση στον τεχνολογικό κολοσσό, όχι μόνο για την αμοιβή αλλά και για τα επιπλέον οφέλη. Το 2015, η Apple προσέλαβε πάνω από 11.000 γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο, πάνω από 65% σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

EY (ERNST & YOUNG)
Η ικανότητα να εργάζεσαι σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη είναι ο λόγος που η ΕΥ αποτελεί μια από τις κυρίαρχες επιλογές των νέων για εργασία. Την περασμένη χρονιά, η λογιστική εταιρεία μετέφερε πάνω από 3.700 εργαζόμενους σε διάφορα γραφεία παγκοσμίως. Ωστόσο, όσοι δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους απολαμβάνουν εξίσου σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

GOLDMAN SACHS
Εκτός από τα κορυφαία οφέλη και τους υψηλούς μισθούς, η Goldman Sachs προσφέρει μια εξαιρετική πορεία σταδιοδρομίας στους εργαζόμενους που επιθυμούν να εξελιχθούν και να παραμείνουν στην εταιρεία μακροπρόθεσμα. Σημειώνεται ότι το 40% των νέων CEO του περασμένου έτους ξεκίνησαν από τη Goldman ως αναλυτές.

PWC
H PWC προσφέρει συνεχώς νέα δημιουργικά πλεονεκτήματα προκειμένου να προσελκύσει νέους εργαζόμενους παγκοσμίως. Το τρέχον έτος η εταιρεία αποφάσισε να παρέχει στους απόφοιτους πανεπιστημίων στις ΗΠΑ ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας για την αποπληρωμή των δανείων τους, δίνοντάς τους επιπλέον 1,200 δολάρια, εκτός από το μισθό τους. Επιπλέον, η PWC έχει μια εξαιρετική φήμη στον τομέα της πρακτικής άσκησης, συνεπώς ακόμη και όσοι δεν συνεχίσουν να εργάζονται στην εταιρεία μακροπρόθεσμα θα έχουν καταφέρει να γίνουν τρομερά ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

DELOITTE
H εξέλιξη της σταδιοδρομίας ξεκινά σχεδόν αμέσως στην Deloitte. Μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες, οι νέοι εργαζόμενοι της εταιρείας περνούν το χρόνο τους στο πανεπιστήμιο Deloitte του Τέξας, το οποίο φιλοξενεί πάνω από 52.000 φοιτητές παγκοσμίως. Οι απόφοιτοι ακόμη απολαμβάνουν την ευελιξία εργασίας και προσωπικής ζωής στην εταιρεία, καθώς η Deloitte προσφέρει ένα μήνα άδειας άνευ αποδοχών μία φορά το χρόνο για οποιοδήποτε λόγο.

MICROSOFT
Για τους απόφοιτους πανεπιστημίων στον κλάδο της τεχνολογίας, η Microsoft, αποτελεί μια κυρίαρχη επιλογή. Η τεχνολογική εταιρεία προσφέρει την ευκαιρία στους εργαζομένους της να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές τους σε μια επιχείρηση, η οποία προσφέρει περισσότερη ασφάλεια από ό,τι πολλές ανταγωνιστικές startup εταιρείες.

KPMG
H KPMG παρέχει ευκαιρίες στους εργαζομένους της σε όλα της τα γραφεία παγκοσμίως. Μάλιστα, το πρόγραμμα GO Assignments επιτρέπει στο εργατικό δυναμικό να περνά από τρεις μήνες έως κάποια χρόνια σε ένα διεθνές γραφείο, ενώ το πρόγραμμα GO Transfers παρέχει μόνιμες ευκαιρίες σταδιοδρομίας για όσους επιθυμούν να μην εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

L'OREAL
Η L’Oreal απασχολεί από φυσικούς, βιολόγους μέχρι και σχεδιαστές από ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία. Φέτος το καλοκαίρι, η εταιρεία ομορφιάς «κάνει άνοιγμα» στη Νέα Υόρκη, με ένα νέο γραφείο το οποίο θα περιλαμβάνει έναν εικονικό χώρο λιανικού εμπορίου και μια καφετέρια σε ύψος 4.000 ποδιών.

JP MORGAN
Oι εργαζόμενοι στη JP Morgan δεν χρειάζεται να σπαταλούν όλον τους το μισθό αγοράζοντας κουστούμια, καθώς από αυτό το καλοκαίρι η εταιρεία ανακοίνωσε κοινό ότι θα επιτρέπει ένα απλό ντύσιμο. Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση στη Wall Street, η οποία περνά σε μια τέτοια κίνηση. Ακόμη, η εταιρεία σκοπεύει να καταργήσει το 24/7 ωράριο, ενθαρρύνοντας τους εργαζόμενους να πραγματοποιούν ακόμη και τριήμερες διακοπές μια φορά το μήνα.

Πηγή: Fortunegreece.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ