Μόλις άνοιξε! Φανταστικό "χασάπικο" (;;;)το λένε Carnicero είναι deli κρεατικών καλόγουστο & ντιζαϊνάτο

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: πρόκειται για ένα καθαρόαιμο κρεοπωλείο, δημιούργημα μιας ομάδας ανθρώπων με πολυετή εμπειρία στο χώρο του κρέατος, πράγμα που σημαίνει ότι εκεί θα βρείτε το κρέας που ζητάτε, από μοσχαράκι για κιμά μέχρι black angus και wagyu διαφόρων προελεύσεων.

Το Carnicero (κρεοπωλείο στα ισπανικά) είναι ντιζαϊνάτο, κομψό, καλοστημένο και φιλόξενο, με προσωπικό πολύ εξυπηρετικό και ενημερωμένο στα του κρέατος. Αυτό είναι ήδη πολύ σημαντικό για την επιτυχία της νέας άφιξης, που διαφαίνεται σίγουρη. 

 

Η βιτρίνα με τα κρέατα έχει το σωστό μέγεθος και δεν σε ζαλίζει με υπέρ το δέον ποσότητες. Όλα, όμως, είναι εκεί: χοιρινό, κατσικάκι, αρνί και μοσχάρι ελληνικής εκτροφής κόβονται με τον τρόπο που θα ζητήσετε. Θα βρείτε, ακόμα, black angus και wagyu, κυρίως σε φιλέτο και shirloin, την τεράστια σε μέγεθος μπριζόλα tomahawk, ελληνικό μαύρο χοίρο και βουβάλι, στρουθοκάμηλο, κοτόπουλα ειδικής εκτροφής, κρέατα βιολογικά. Οι εξπέρ πίσω από τον πάγκο θα σας κόψουν ακόμα και carpaccio ή tartare, αν το ζητήσετε.

Υπάρχει και μια καλή ποικιλία από "έτοιμα για ψήσιμο" φρέσκα παρασκευάσματα, που ετοιμάζονται καθημερινά στο παρασκευαστήριο, στην πίσω πλευρά του μαγαζιού, εκεί όπου βρίσκονται και τα ψυγεία. Από απλό μπιφτέκι μέχρι σπεσιαλιτέ όπως η κριθαροκουλούρα με γέμιση κοτόπουλου!

 

"Η ιδέα ήταν να βρίσκει κανείς εδώ τα πάντα που αφορούν το κρέας: από το πιο απλό μέχρι το πιο εξεζητημένο κρέας, αλλά και όλα τα συνοδευτικά ή τα απαραίτητα για την ετοιμασία του", μας λέει η κυρία Μαίρη Αδαμοπούλου, που μας υποδέχεται στο κατάστημα. Και αυτό συμβαίνει πράγματι στο Carnicero: στα ράφια έχουν πάρει θέση όλες οι κατηγορίες από τις διάσημες εγγλέζικες σάλτσες Pott's (εισαγωγής τους) για μαρινάρισμα, για μαγείρεμα ή για συνοδεία: cooking sauces, gravies, stocks, pour-over sauces, dressings.

 

Από τις κλασικές bearnaise και hollandaise μέχρι gravy steak sauce ή maple chipotle. Αλλά δεν λείπουν και οι ειδικοί του bbq αμερικανοί, με τις περιζήτητες από τους λάτρεις του είδους  σάλτσες και τα rubs από το Κάνσας, Rufus Teague.

Τα υπόλοιπα deli προϊόντα του Carnicero είναι εξ ίσου προσεκτικά επιλεγμένα: μεταξύ τους, οι γαλλικές μουστάρδες Clovis και Beaufort, τα ιταλικά ξίδια Mazzetti, το αβγοτάραχο Στέφος, η ποικιλία ζυμαρικών και τα ρίζια για ριζότο της εξαιρετικής Rustichella D' Abruzzo.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν τα αλλαντικά του Carnicero, που αποτελούν από μόνα τους λόγο επίσκεψης στο κατάστημα. Υπάρχουν αλλαντικά κοπής και συσκευασμένα, υπάρχει και ολόκληρο jamon που κόβεται μπροστά σας. Και στις δυο περιπτώσεις ξεχωρίζουν τα jamon iberico patta negra, bellota από premium ισπανική φίρμα αλλά και ιταλικά σαλάμια και προσούτο από εκλεκτό οίκο.


Και, βέβαια, δεν θα φύγετε χωρίς το κρασί σας! Πάνω από 30 ετικέτες κρασιών (συλλογή που αυξάνεται συνέχεια) προσεκτικά επιλεγμένων, φιγουράρουν στην κάβα του Carnicero. Πλάι τους, αρκετές ελληνικές μπίρες.

Το κατάστημα προσφέρει, ακόμα, λύσεις πολύ χρήσιμες. Όπως, για παράδειγμα, το έτοιμο bbq box που θα ετοιμάσει για τους καλεσμένους σας και μπορεί, αν θέλετε, να αναλάβει και τον εξοπλισμό και το προσωπικό για ένα αξέχαστο bbq στο χώρο σας.
Carnicero, Δημ. Βασιλείου 18, Νέο Ψυχικό τηλ. 210 6770050

 

ΠΗΓΗ: athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ