Good news: Προγράμματα 7,5 εκατομμυρίων ευρώ κατά του κοινωνικού αποκλεισμού

Πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ του ΠΕΠ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχωρά με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Σε αυτό το πλαίσιο σε διάστημα 5 ετών θα ιδρυθούν Κέντρα Κοινότητας από τους 22 δήμους της ΠΑΜ-Θ.

 

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι μία νέα δράση, με καινοτόμα χαρακτηριστικά και με τη λειτουργία τους επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης.

 

Το αντικείμενο των Κέντρων Κοινότητας συνδέεται με την δημιουργία Πύλης Εισόδου για την πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με τα προγράμματα πρόνοιας, κοινωνικής ένταξης και απασχόλησης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο και την υποστήριξή τους για να ενταχθούν σε αυτά, με την διασύνδεση με τους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες απασχόλησης, καθώς και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες στα γεωγραφικά όρια της περιοχής παρέμβασής.

 

Κεντρικό ρόλο θα έχει η δικτύωση με τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για τη διασφάλιση της άμεσης παραπομπής των ωφελουμένων ατόμων αλλά και την πρόσβαση στην πληροφόρηση για προγράμματα και δράσεις προώθησης στην απασχόληση τα οποία είναι ενεργά ή προγραμματίζεται να ενεργοποιηθούν.

 

Προγραμματίζεται τέλος ή παροχή ποιοτικών υπηρεσιών όπως παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, παροχή συμβουλευτικής αγωγής σε θέματα νομικού χαρακτήρα, ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού, ανάπτυξη δράσεων δημιουργικής απασχόλησης και μαθησιακής στήριξης, διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο.

 

Ωφελούμενοι των Κέντρων Κοινότητας θα είναι πολίτες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης των «Κέντρων Κοινότητας» και συγκεκριμένα ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού καθώς παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ