Made In Greece: Το καλύτερο Art De La Table από το Sophia.com - Πιάτα, κούπες & φλιτζάνια με design την Ελλάδα

Στρώστε το τραπέζι σας, πιείτε τον καφέ σας, στολίστε τον τοίχο σας με την σειρά Philosophia & Eternity Today.

Ο λαβύρινθος, οι δρομείς των Ολυμπιακών Αγώνων, η Γεωμετρία, η Αρμονία, ο Διάλογος, η Δημοκρατία, η Έκσταση, η … Ουτοπία: οι παγκόσμιες Ελληνικές λέξεις, ομόηχες σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Με βαθιές ρίζες, με ονόματα που αντικατοπτρίζουν την βάση για τον σύγχρονο πολιτισμό από την Δύση όπως η Δημοκρατία (:Democracy) ως την Ανατολή όπως η αρμονία (:harmony).

Τόσο επίκαιρες και διαχρονικές ώστε η Κριστίν Λαγκάρντ πρότεινε  πριν από λίγες ημέρες οι Ολυμπιακούς Αγώνες να γίνονται στο εξής μόνιμα στην Ελλάδα.

Αφού παρουσιάσαμε τα ωραιότερα μαξιλάρια του κόσμου - Πάνω τους όλη η Ελληνική φιλοσοφία για να... χαλαρώνετε  σήμερα θα σας δείξουμε την ακαταμάχητη συλλογή της Sophia στο art de la table.
 

Υπέροχα τα πορσελάνινα πιάτα εμπνευσμένα από αρχαίου μύθους και μοτίβα. Εδώ κυριαρχεί η διακριτική διχρωμία του λευκού και του θαλασσί κάνοντας το mix& mach εύκολη υπόθεση.

Όσο για τον Λαβύρινθο σε παραλλαγή op-art σαν οπτικό παιχνίδι είναι μοναδικός.

Τι είχε πει ο Πλάτωνας; ‘’Πρέπει να ζούμε την ζωή σαν να ήταν θεατρικό έργο’’. Θα το διαβάζετε πάνω στην ευρύχωρη και άνετη στο κράτημα κούπα σας της σειράς ‘’Eternity Today’’.

Γεωμετρικά σχήματα ή ο ακούραστος μαραθωνοδρόμος αποτυπώνονται  στο art de la table της Sophia.com.gr που έχουμε παρουσιάσει πολλές φορές στην στήλη Made In Greece  του eirinika.gr

Ενδιαφέρον έχουν και τα minimal λευκά πιάτα που ‘’σερβίρουν’’ λέξεις κλειδιά της συλλογής philosophia.

Όσο για τα φλιτζάνια, το σετ με τα 4 φλιτζάνια καπουτσίνο θα το ερωτευτείτε και θα το προσφέρετε δώρο στους φίλους ή στον εαυτό σας.

Το ρητό του Σοφοκλή ‘’Η επιτυχία εξαρτάται από την προσπάθεια’’ θα το δείτε γραμμένο σε μια πανέμορφη κούπα με γεωμετρικό σχέδιο.

Αλλά και ο Σωκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Αριστοτέλης σαγήνευσαν την designer Αλεξάνδρα για να  αναδείξει τις αθάνατες ρήσεις  τους μέσα από την εξαίσια, καλόγουστη και ελληνικότατη art de la table συλλογή της.

Με τα χρώματα  κόκκινο, πράσινο, κίτρινο και τιρκουάζ  ξεχωρίζουν οι νέες κούπες: με ονόματα των νησιών μας τα βάζα ή τα μπολ, ενώ εδώ θα δείτε ακόμη και σουβέρ.

Στα βάζα ονειρεύεστε την Μήλο, την  Νάξο και την Βεργίνα στο μπολ την Αθήνα, στο πιάτο την Σαντορίνη.

Μπορείτε να δείτε όλη την συλλογή στο καλοφτιαγμένο και εύχρηστο site Sophia.com.gr

Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ