Με αυτά τα 9 φυτά στον κήπο σας τα κουνούπια θα πετάξουν μακριά & θα απαλλαγείτε για τα καλά

Υπάρχουν απωθητικά σπρέι ή αλοιφές αλλά πάντα μυρίζουν πολύ περίεργα. Όχι όμως και αυτά τα φυτά.

Ευτυχώς, όπως αναφέρει το tilestwra.com, υπάρχουν αρκετά φυτά τα οποία καθαρίζουν την περιοχή από αυτά τα ενοχλητικά έντομα. Ενώ τα οφέλη είναι μεγάλα όταν συνθλίβουμε τα φύλλα τους, έχοντας τα γύρω μας φαίνεται επίσης πως κάνουν δουλειά!

Bασιλικός

Ενώ οι άνθρωποι δεν χορταίνουν το άρωμα και την γεύση του βασιλικού, τα κουνούπια και οι μύγες τον απεχθάνονται. Απλά τοποθετήστε τον σε οποιοδήποτε ηλιόλουστο σημείο γύρω από το σπίτι και ποτίστε κάπου κάπου. Επιπλέον μπορείτε να κόβετε  από καιρό σε καιρό για να κάνετε υπέροχα πιάτα!

Μαγιοβότανο

Αν έχει τύχει να ξανακούσετε για το μαγιοβότανο, μάλλον θα ήταν σε κάποια “γατοσυζήτηση”. Το βότανο αυτό είναι γνωστό για τη περίεργη εώς ναρκωτική επίδραση που έχει στα αιλουροειδή γενικά. Το μαγιοβότανο επίσης βοηθά αποτελεσματικά ενάντια στα κουνούπια.

Σιτρονέλλα

Πιθανόν να έχετε ήδη ακούσει για την citronella σαν απωθητικό εντόμων με τη μορφή κεριών citronella, σπρέι για έντομα, κ.λπ. Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούν την δύναμη του φυτού, του πραγματικού χόρτου citronella. Το φυτό στην αυλή σας θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τα έντομα, αλλά μην προσπαθήσετε να το τρίψετε απευθείας στο δέρμα σας – το συμπυκνωμένο λάδι μπορεί να είναι αρκετά ερεθιστικό για το δέρμα.

Λουίζα

Αρμπαρόριζα

Η αρμπαρόριζα συγγενεύει πολύ με το γεράνι και χρησιμοποείται στην παρασκευή γλυκών και μαρμελάδων. Έχει μία έντονη μυρωδιά που θυμίζει λιβάνι και δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια. Είναι φυτό γρήγορης ανάπτυξης και καθόλου απαιτητικό αφού δεν θέλει ούτε πολυ νερό ούτε ιδιαίτερο έδαφος, που πρέπει όμως να στραγγίζει καλά.

Μελισσόχορτο

Το μελισσόχορτο είναι γνωστό και ως βάλσαμο ή μελισσοβότανο και είναι ένα πολυετές βότανο με απαλή μυρωδιά λεμονιού. Εκτός από τις γνωστές φαρμακευτικές ιδιότητες του τα λιωμένα φύλλα του μπορούν να τριφθούν στο δέρμα ως εντομοαπωθητικό. Του αρέσει πλούσιο καλά σταγγιζόμενο έδαφος και το καλοκαίρι θέλει αρκετό νερό. Είναι φυτό που εξαπλώνεται γρήγορα σε ημισκιερά σημεία του κήπου.

Λεμονοθύμαρο

Μπορείτε να παρατηρήσετε μια τάση εδώ : όλα αυτά τα φυτά μυρίζουν καταπληκτικά για τον άνθρωπο αλλά τα κουνούπια φαίνεται να τα μισούν. Τέλεια! Το λεμονοθύμαρο μυρίζει υπέροχα και μεγαλώνει καλά σε ξηρές, ηλιόλουστες περιοχές όπως στα μονοπάτια του κήπου και στους  βραχόκηπους.

Μέντα

Τα κουνούπια, όπως και πολλά άλλα έντομα, εξαρτώνται από την οσμή για να βρουν τροφή. Το φρέσκο άρωμα της μέντας είναι αγαπητό στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αλλά στο κουνούπι δεν αρέσει.

Λεβάντα

Τα περισσότερα έντομα, εκτός από τις μέλισσες, μισούν την μυρωδιά της λεβάντας. Μπορείτε να φυτέψετε μερικές στον κήπο σας ή να κρεμάσετε αποξηραμένα μπουκέτα λεβάντας γύρω από το σπίτι σας για να κρατήσετε τα έντομα μακριά. Το άρωμα λεβάντας είναι γνωστό ότι είναι πολύ χαλαρωτικό για τον άνθρωπο και επιπλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα δαγκώματα κουνουπιών πια!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ