Σφραγίστηκε το Hyde Park του Λονδίνου μετά από επεισόδια: Υπέρμαχοι του κινήματος ''Black Lives Matter'' μαχαίρωσαν 3

Η αστυνομία σφράγισε το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της Βρετανίας, το Hyde Park του Λονδίνου μετά από βίαια επεισόδια που ξέσπασαν από ομάδες νεαρών που φώναζαν υπέρ του κινήματος των έγχρωμων «Black Lives Matter». Τρία άτομα μαχαιρώθηκαν ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με την Daily Mail, όλα ξεκίνησαν όταν από τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης, εκατοντάδες νεαροί πήγαν το πάρκο για να δροσιστούν από τον καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη Βρετανία. Χθες μάλιστα, ήταν η πιο καυτή ημέρα του χρόνου.

Ξεκίνησαν αρχικά να παίζουν με το νερό και να μπουγελώνονται. Οσο περνούσε η ώρα μαζεύονταν και περισσότεροι αλλά προς το βράδυ – χωρίς να είναι σαφές ακόμη το γιατί - η κατάσταση ξέφυγε.

Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος γύρω στις 21:00 και η βία ξέσπασε. Νεαροί επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με αποτέλεσμα ένας αξιωματικός να χτυπηθεί από μπουκάλι και ένας άλλος να μαχαιρωθεί. Δύο ακόμη άτομα από το πλήθος μαχαιρώθηκαν κατά τη διάρκεια του χάους και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σε βίντεο που κατέγραψε τις σκηνές ακούγεται μια ομάδα νεαρών να επιτίθεται κατά αστυνομικών φωνάζοντας «Black Lives Matter».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ