Μετίν Ντογκάν: Αυτός είναι ο Τούρκος που έβαλε το σώμα του ασπίδα στα τανκς- Ακούστε τι λέει

Ο 40χρονος, Μετίν Ντογκάν, δεν το πολυσκέφτηκε όταν στάθηκε μπροστά από ένα τανκ ανάμεσα σε οπλισμένους στρατιώτες που επιχειρούσαν να καταλάβουν την χώρα το βράδυ της Παρασκευής – λέγοντάς τους «ή θα πέσετε πάνω μου ή θα φύγετε».

«Όταν έπεσα κάτω, έβαλα το σώμα μου κάθετα στο τανκ, γιατί ήθελα να συνθλιβούν με τη μία η καρδιά μου, το μυαλό μου και όλα μου τα όργανα» δήλωσε ο ίδιος στην Daily Mail.

 

«Περιμένω να δω πως θα νιώσω το επόμενο δευτερόλεπτο. Δεν ήθελα να χάσω τίποτα Περιμένω να δω πώς είναι η αίσθηση αυτών των δευτερολέπτων. Δεν ήθελα να χάσω αυτή τη στιγμή, γιατί αν την έχανα, θα αισθανόμουν ότι έχασα κάτι μεγάλο. Έτσι, περιμένω εκεί, συγκεντρωμένος, περιμένοντας να δω πώς είναι να ζεις αυτές τις στιγμές -γιατί αυτό είναι ο θάνατος» πρόσθεσε.

 

Ο Μετίν που υπηρέτησε στον τουρκικό στρατό όταν ήταν 30 ετών ,δεν είχε καμία αμφιβολία πως έκανε το σωστό – και φυσικά η πράξη του επαινέθηκε από όλο τον κόσμο, με τους χρήστες του twitter να τον εκθειάζουν στο hashtag #tankman.
Από τη στιγμή που ο φοιτητής ιατρικής είδε τα τανκ στην τηλεόραση το βράδυ της Παρασκευή,ς δεν έχασε χρόνο και βγήκε αμέσως στους δρόμους για να έρθει αντιμέτωπος με τους Τούρκους στρατιώτες – και ήταν έτοιμος να πεθάνει για τη χώρα του.

 

«Αμέσως γύρισα προς τον αδερφό μου και του είπα πως αυτός έχει παιδιά και οικογένεια – αλλά πως εγώ θα πάω. Και απλά έφυγα χωρίς να τους αφήσω να μου πουν τίποτα ή να το σκεφτώ» δήλωσε στην MailOnline.

 

«Δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου  - δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόμμα του Προέδρου, αλλά είναι ο πρόεδρός μου και ο ηγέτης της χώρας. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να καταλάβει τη χώρα με την βία» είπε με πάθος.

Ήταν έτοιμος να τρέξει τα έξι χιλιόμετρα μέχρι το αεροδρόμιο αλλά κατάφερε να πείσει έναν νεαρό με μοτοσικλέτα να τον μεταφέρει μέχρι εκεί.

«Ήταν μόλις 22 ή 23 ετών, τον σταμάτησα και του είπα ‘σε ικετεύω πήγαινέ με στο αεροδρόμιο γρήγορα’» δήλωσε ο Μετίν, που περιέγραψε το ταξίδι προς το αεροδρόμιο με τον νεαρό άνδρα σαν να ήταν από κινηματογραφική ταινία.

Ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο αεροδρόμιο. Μπροστά του ήταν μια σειρά ένοπλων στρατιωτών, πίσω τους τρία τανκ στη σειρά και δίπλα τους ένα φορτηγό του στρατού γεμάτο με νέους άνδρες.

«Οι στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα – κανείς δεν διαμαρτυρόταν αλλά πυροβολούσαν – ήταν μόνο για τις κάμερες. Τότε άρχισαν να τρέχω ανάμεσα στους στρατιώτες προς το τανκ. Είχε έρθει η ώρα για να πολεμήσω. Άρχισα να ουρλιάζω. Είμαι Τούρκος στρατιώτης, είμαι στρατιώτης αυτού του έθνους, εσείς ποιανού στρατιώτες είστε;» δήλωσε στην MailOnline.

«Φώναζαν ‘θα σε πυροβολήσουμε, θα σε πυροβολήσουμε, απομακρύνσου’ και το τανκ άρχισε να κινείται προς τα εμπρός. Τότε ξάπλωσα κάτω μπροστά στις μπροστινούς τροχούς σκεπτόμενος πως αν πεθάνω μπορεί και να τους σταματήσω».

 

Τότε ο Μετίν χαλάρωσε το σώμα του και περίμενε να συνθλιβεί κάτω από τους τόνους του μετάλλου. Η φωτογραφία του ξαπλωμένος μπροστά στο τανκ στην είσοδο του αεροδρομίου Ατατούρκ έγινε αμέσως viral.

 

Μιλώντας στην MailOnline λίγες ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που άφησε πίσω του 290 νεκρούς, ο Μετίν είναι χαρούμενος που είναι ζωντανός.

 

«Είδα έναν στρατιώτη να βγάζει το κεφάλι του έξω από το τανκ. Μου είπε ‘σε ικετεύω, σου υπόσχομαι πως θα φύγουμε αν φύγεις’. Τους έδωσα την δυνατότητα να περάσουν από πάνω μου ή αλλιώς να φύγουν αυτοί και επέλεξαν να φύγουν» πρόσθεσε.

Όταν συμφώνησε να τους αφήσει να φύγουν, ένα πλήθος έσπασε τα οδοφράγματα και έτρεξε προς τους στρατιώτες ρίχνοντας μπουκάλια. «Έτσι τελείωσε» είπε ταπεινά ο Μετίν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ