Έσπασε το πρωτόκολλο η Μέι για την Μέρκελ: Τα δώρα για τα 62α γενέθλια της & τα λεοπάρ γοβάκια που δεν αποχωρίζεται

Είναι δύσκολο να καλοπιάσεις την Ανγκελα Μέρκελ, ακόμη κι αν είσαι η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Με την ελπίδα ότι ενδεχομένως θα καλυτερέψει τη θέση της χώρας της, μετά την απόφαση των Βρετανών για την αποχώρηση της από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) η Τερέζα Μέι βρέθηκε στο Βερολίνο την Τετάρτη και έσπασε το πρωτόκολλο κάνοντας στην Ανγκελα Μέρκελ δύο δώρα, με αφορμή τα 62α γενέθλιά της που γιόρτασε την περασμένη Κυριακή.

Το γραφείο της Μέι γνωστοποίησε ότι δεν θα υπάρξει επίσημη ανταλλαγή δώρων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ωστόσο η Βρετανίδα πρωθυπουργός έσπασε το πρωτόκολλο και προσέφερε στην Άνγκελα δύο βιβλία με θέμα το κοινό τους ενδιαφέρον για την πεζοπορία.

 

Πρόκειται για τα βιβλία «Coast to Coast with Wainwright» και «Great Mountain Days in Snowdonia». Στην επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης αρέσουν πολύ οι εξορμήσεις για πεζοπορία στις Άλπεις, ενώ η Γερμανίδα πρωθυπουργός συχνά παραθερίζει στο νότιο Τιρόλο, μια ορεινή περιοχή στη βόρεια Ιταλία.

Πάλι με λεοπάρ παπούτσια

Στη χθεσινή συνάντησή της με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων και των κινητών στράφηκαν γρήγορα στα παπούτσια της. Για ακόμη μία φορά η πρωθυπουργός της Βρετανίας επέλεξε λεοπάρ παπούτσια, Τολμηρά θα λέγαμε για μια συντηρητική πολιτικό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ