H 36χρονη Κάτια πάσχει από σπάνια ασθένεια & έχει τα πιο πλατιά πόδια στον κόσμο - Πάνω από 1,2 μέτρα

Ετοιμάζεται να γίνει νύφη αλλά είναι αντιμέτωπη με μία σπάνια ασθένεια που προκαλεί πρήξιμο στα πόδια της τα οποία πλέον έχουν πλάτος πάνω από 1,2 μέτρα.

Ο λόγος για την Κάτια Πέιτζ, μία 36χρονη από το Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, που πάσχει από λιποίδημα, μία χρόνια διαταραχή που προκαλεί συσσώρευση του λιπώδους ιστού σε σημεία του κάτω μέρους του σώματος.

Η 36χρονη ξεκίνησε μία σειρά από λιποαναρροφήσεις προκειμένου να αποτρέψει το περαιτέρω πρήξιμο με τα αποτελέσματα να είναι ήδη θετικά. Ωστόσο, η γιατρός της εξηγεί ότι ο δρόμος της Πέιτζ είναι ακόμα μακρύς ενώ τονίζει και τις επιπτώσεις που θα είχε τόσο στην υγεία της η ασθένεια και το πόσο μοιραία θα μπορούσε να αποβεί αν έφτανε στο τελικό στάδιο, εκείνο που ο πάσχων σταματά εντελώς να μετακινείται.

«Το πρήξιμο ήταν σε κάποιο σημείο τόσο κακό που οι αστράγαλοί μου στην κυριολεξία κρεμόντουσαν εντελώς από τα πόδια μου. Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να μείνω σε ακινησία γιατί από τη στιγμή που δεν θα μπορώ να κινηθώ, ξέρω ότι αυτή η ασθένεια θα εξελιχθεί και μπορεί να χάσω τη ζωή μου», λέει η Πέιτζ που σε άλλο σημείο εξηγεί ότι πολλές φορές ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι πάσχει από μία χρόνια ασθένεια και συχνά υποθέτουν ότι είναι απλά μία υπέρβαρη που ακολουθεί μία κακή διατροφή.

Παρόλη την αρνητικότητα που μπορεί να έχει αντιμετωπίσει όμως η 36χρονη, διατηρεί την αισιοδοξία της και γεμάτη αυτοπεποίθηση λέει ότι γνωρίζει πόσο αξίζει και μιλάει για τον σύντροφό της και τα σχέδιά τους να παντρευτούν.

«Είμαι έξυπνη, είμαι μορφωμένη, μπορώ να μαγειρέψω, είμαι καλή περίπτωση! Πρέπει να είσαι χαζός να μη με θες. Είμαι αρραβωνιασμένη και πρόκειται να παντρευτούμε σύντομα. Και για να είμαι ειλικρινή μαζί σου, με αγαπάει ούτως ή άλλως, αλλά εγώ θέλω να δείχνω στα καλύτερά μου», λέει η 36χρονη .

Μιλώντας για τη κατάστασή της εξηγεί ότι αυτή άρχισε να γίνεται αισθητή όταν ήταν 7 χρονών, και επιδεινώθηκε όταν ήταν 20. Ωστόσο, η ακριβής διάγνωση έγινε μόλις πέρυσι όταν το λιποίδημα είχε ήδη φτάσει στο επίπεδο 4.

Σύμφωνα με το γιατρό της, η Πέιτζ θα χρειαστεί περίπου 10 -12 επεμβάσεις προκειμένου να φτάσει σε ένα επίπεδο 15 χρόνων πριν ωστόσο την τελευταία φορά έπρεπε να διακόψει το χειρουργείο λόγω αιμορραγίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ