Good News: Δύο ελληνικά μπαράκια στα 50 καλύτερα του κόσμου!

Ο θεσμός «World’s 50 Best Bars», που διοργανώνεται από την Drinks International αναδεικνύοντας τις τάσεις γύρω από την κουλτούρα του κοκτέιλ σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριέλαβε στη φετινή λίστα του δύο αθηναϊκά μπαρ, το Baba au Rum και το The Clumsies.

Είναι η δεύτερη χρονιά που το The Clumsies εντάσσεται στη λίστα αφού πέρυσι βρέθηκε στην 22η θέση. «Είναι φανταστικό συναίσθημα να βρίσκεσαι ανάμεσα στα καλύτερα μπαρ του κόσμου. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, είναι ίσως η πιο ευτυχισμένη μέρα του χρόνου για εμάς γιατί νιώθεις ότι σε βραβεύουν για τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς οι καλύτεροι από όλο τον πλανήτη. Όλοι στην οικογένειά μας χαιρόμαστε πραγματικά που δύο ελληνικά μπαρ βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου γιατί φαίνεται επιτέλους όλο και περισσότερο το πάθος που υπάρχει στην Ελλάδα για το ποιοτικό ποτό – κοκτέιλ και την ποιοτική διασκέδαση!

Πραγματικά μετά από πολλά ταξίδια έχω να πω πως τα ελληνικά μπαρ όχι απλά δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τα περισσότερα μπαρ στον κόσμο αλλά τώρα πια είναι και πηγή έμπνευσης για κάποιους στο εξωτερικό. Δεν μιλάω μόνο για αυτά τα δύο μπαρ αλλά για πολλά περισσότερα», μάς είπε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Γεωργόπουλος, ένας από τους ιδιοκτήτες του The Clumsies που, μαζί με τους bartenders Βασίλη Κυρίτση, Νίκο Μπακούλη και μια δυνατή ομάδα, «τρέχουν» μια σειρά από ευρηματικά projects καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Το ίδιο φυσικά εορταστικό κλίμα επικρατεί και στην μπάρα του Θάνου Προυνάρους και του Baba au Rum που επέστρεψε δριμύτερο ανάμεσα στους καλύτερους μετά την πρώτη ένταξή του στη λίστα το 2013 στην 48η θέση, εκπέμποντας ένα δυνατό μήνυμα για το λαμπρό μέλλον της ελληνικής μπαρ σκηνής. Το υψηλό επίπεδο της ομάδας εξάλλου επιβεβαιώνει το συνολικό τους πλάνο με επιλεκτικά pop up και προσεγμένα projects που δικαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία του fine drinking.

Όσο για την φετινή εικόνα της κατάταξης, θα ανακοινωθεί στην επίσημη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο τον Οκτώβριο. Μείνετε συντονισμένοι!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ