Summer@eirinika: 8 κανόνες συμπεριφοράς για σωστούς επισκέπτες & καλούς οικοδεσπότες στις διακοπές

Είτε είσαι επισκέπτης σε δείπνο ή μακροπρόθεσμα φιλοξενούμενος στο σπίτι κάποιου, πρέπει να τηρείς κάποιους κανόνες. 

Τίποτα δεν είναι πιο άσχημο από το να είσαι αγενής, αδιάκριτος ή απερίσκεπτος επισκέπτης.

Αν είσαι επισκέπτης ή φιλοξενούμενος

1. Να είσαι καθαρός και τακτικός.

Στρώσε το κρεβάτι σου, τοποθέτησε τα πιάτα σου στο πλυντήριο πιάτων και μην πετάς τα πράγματά σου δεξιά κι αριστερά. Αν θέλεις υπηρεσία καμαριέρας προτίμησε ένα ξενοδοχείο.

2. Κάνε ησυχία.

Βάλε την τηλεόραση σε λογικά επίπεδα θορύβου και τη μουσική χαμηλά. Δεν θέλεις να φέρεις αυτόν που σε φιλοξενεί στην δυσάρεστη θέση να πρέπει να σου ζητήσει να μειώσετε την ένταση του ήχου.

3. Βοήθησε στο δείπνο.

Προσφέρσου να καθαρίσεις το τραπέζι, να πλύνεις τα πιάτα ή να μαγειρέψεις. Φυσικά, ζητώντας πάντα την άδεια της οικοδέσποινας, καθώς κάποιοι άνθρωποι δε θέλουν να μπλέκονται άλλοι στα πόδια τους όταν κάνουν δουλειές.

4. Φέρε τα δικά σου πράγματα.

Καλύτερα να φέρεις δικά σου σεντόνια, πετσέτες, σαπούνια κλπ. Δεν επιβαρύνεις, έτσι, τους οικοδεσπότες. Δεν είναι και τόσο ευχάριστο για μία νοικοκυρά να έχει έξτρα ρούχα στη μπουγάδα της.

5. Μην κάνεις κατάληψη στο μπάνιο.

Φρόντισε να μην περνάς απεριόριστο χρόνο στο μπάνιο γιατί θα θέλουν να το χρησιμοποιήσουν κι άλλοι. Μη σπαταλήσεις όλο το ζεστό νερό και άφησε το μπάνιο καθαρό μετά τη χρήση του.

Το να είσαι φιλοξενούμενος είναι λίγο άβολο και αμήχανο. Σκοπός του οικοδεσπότη είναι να χαλαρώσει και εκείνος και ο καλεσμένος και να απολαύσουν να μοιράζονται το ίδιο σπίτι. Επιπλέον, αν θέλεις να έχεις συχνά άτομα ως φιλοξενούμενος πρέπει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό για να τους μείνει μία αξέχαστη εμπειρία.

 

Αν είσαι οικοδεσπότης ή φιλοξενείς

1. Φαγητό.

Ρώτησε τους επισκέπτες σου πάντα αν θέλουν να φάνε κάτι ή να πιουν. Στην αρχή μπορεί να ντρέπονται όποτε άφησε δίπλα τους ένα ποτήρι νερό ή χυμό και κάτι να έχουν να τσιμπήσουν μέχρι το γεύμα.

2. Κατατόπησέ τους

Διαβάστε την συνέχεια στο Tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ