Η πριγκηπέσα- σαλάτα του Αυγούστου: Ντομάτα με φέτα και καρπούζι

Εδώ παίρνουμε το αγαπημένο καλοκαιρινό σνακ - φαγητό των Ελλήνων και του αλλάζουμε λίγο τα φώτα!

Συστατικά

  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • 500 γρ. καρπούζι κομμένα σε κυβάκια 2 εκ.
  • 200 γρ. φέτα 
  • φύλλα ρόκας, μαϊντανού, δυόσμου 
  • 6 κ.σ.λάδι 
  • 1 κ.σ. ανθόνερο 
  • 1 κ.γ. μαυροσούσαμο 
  •  1 κ.γ. σιρόπι ροδιού ή πετιμέζι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα πιάτο βάζουμε το καρπούζι και τα κομμάτια φέτας. Μέχρι εδώ καλά. 
  • Προσθέτουμε όμως φύλλα ρόκας, κόλιανδρου, μαϊντανού και δυόσμου. 
  • Και αν πείτε οκ.. τότε σε ένα τηγανάκι βάζουμε μαυροσούσαμο, το καβουρδίζουμε λίγο και το ρίχνουμε επάνω στη σαλάτα μας… Και μετά ψεκάζουμε με λίγο ανθόνερο, ρίχνουμε λίγο σιρόπι ροδιού ή πετιμέζι, ανθό αλατιού πασπαλίζουμε με λίγο λάδι..
  • Και αυτή είναι σαλάτα

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό. ​

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ