Wealth-X: 2.473 άτομα κατέχουν 7, 7 τρις. δολ - Σχεδον το 50% του ΑΕΠ των ΗΠΑ

Αυξάνονται και... πληθύνονται οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της συμβουλευτικής εταιρείας Wealth-X στο  2015 ο πληθυσμός τους αυξήθηκε κατά 6,4%, στα 2.473 άτομα.

 Ο πλούτος που βρίσκεται στα χέρια των ατόμων αυτών αυξήθηκε το περασμένο έτος κατά 5,4% και ανήλθε στο ιλιγγιώδες ποσό των 7,7 τρισ. δολαρίων, ενώ το ΑΕΠ των ΗΠΑ εκτιμάται στα 17 τρισ. δολάρια. Η ευρύτερη περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ) παραμένει η πατρίδα των περισσότερων δισεκατομμυριούχων (1.013). Ακολουθεί η Αμερική (Βόρεια και Νότια), με 782 δισεκατομμυριούχους, η οποία όμως... νιώθει την καυτή ανάσα της Ασίας (678) που παρήγαγε τέσσερις φορές περισσότερους δισεκατομμυριούχους το περασμένο έτος.

Ωστόσο, η Αμερική διατηρεί τα πρωτεία όσον αφορά τους... πιο βαθύπλουτους δισεκατομμυριούχους, καθώς ο σωρευτικός τους πλούτος ανέρχεται στα 3 δισ. δολάρια, έναντι 2,8 τρισ. δολαρίων που κατέχουν οι δισεκατομμυριούχοι της περιοχής ΕΜΕΑ.

Οπως αναφέρει ο ερευνητής της Wealth-X Ντέιβιντ Μπαρκς, καθώς οι baby boomers μεταφέρουν τον πλούτο τους στη νέα γενιά, ολοένα και περισσότεροι κληρονόμοι εισέρχονται στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων. Παρόλα αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία (87%) είναι αυτοδημιούργητοι.

Οσο αυξάνεται ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων, τόσο αυξάνεται και η επιθυμία τους να αφήσουν κάτι πίσω τους μέσω φιλανθρωπικών δράσεων και σε αυτό έχει παίξει μεγάλο ρόλο το Giving Pledge, δηλαδή η δέσμευση του Μπιλ Γκέιτς της Microsoft και του Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος των αμύθητων περιουσιών τους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ