Σοκ στην Βασιλική Οικογένεια: Πέθανε ο Δούκας του Γουεστμίνστερ – Άφησε 9δις στον 25χρονο γιο του

Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας ο Τζέραλντ Κάβεντις Γκρόβενορ έφυγε από αιφνίδιο θάνατα. 

Ο Δούκς του Γουεστμίνστερ ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών, πέθανε σήμερα αιφνιδιαστικά σε ηλικία 64 ετών, αφήνοντας μία περιουσία 9 δισεκατομμυρίων λιρών στον 25χρονο γιο του, τον Χιού Γκρόβενορ, και προκαλώντας σοκ στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Ο Δούκας ήταν ιδιοκτήτης τεράστιων εκτάσεων γης στην Οξφόρδη, το Τσεσάιρ, τη Σκωτία, αλλά και στο κεντρικό Λονδίνο, στο Μέιφερ και την Μπελγκράβια.

Στενός φίλος του πρίγκιπα Καρόλου, η ιστορία της οικογενείας του φθάνει μέχρι τον μακρινό του πρόγονο Γκίλμπερ που έφθασε στην Αγγλία μαζί με τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή το 1066, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οικογένειας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Δούκας του Ουέστμινστερ πέθανε στο Νοσοκομείο Ρόγιαλ Πρέστον, όπου μεταφέρθηκε έπειτα από ξαφνική ασθένεια. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι υπέστη έμφραγμα στο κτήμα του στο Αμπεϊστεντ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα είναι «συγκλονισμένοι και θλιμμένοι από τον αιφνίδιο θάνατο του Δούκα, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της Φίλιππος απηύθυναν συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια.

Η σύζυγός του Δούκα του Ουέστμινστερ είναι νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ενώ ο μοναδικός γιος και κληρονόμος του, ο Χιου Γκρόβενορ, είναι νονός του πρίγκιπα Τζορτζ.
Ο Τζέραλντ Κάβεντις Γκρόβενορ είχε ευρεία φιλανθρωπική δράση με χιλιάδες δωρεές και έπαιζε καθοριστικό ρόλο σε οργανισμούς όπως το Βασιλικό Εθνικό Ινστιτούτο τυφλών και το St. John Ambulance, φιλανθρωπικός οργανισμός παροχής Πρώτων Βοηθειών.

 

«Στο πλαίσιο της αιωνιότητας, εάν είμαι τυχερός μπορεί να ζήσω σε αυτή τη Γη επί 70 χρόνια», είχε πει το 1995 σε συνέντευξή του στο BBC. «Αυτή η ιδιοκτησία ήταν μαζί μας για 3, 4, 5, 600 χρόνια, κατά συνέπεια δεν είμαι παρά ένα φτερούγισμα στο Χρόνο και την Ιστορία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ