Ο Ερντογάν απέλυσε 27.000 δασκάλους & καθηγητές - Απαγορεύεται να δουλέψουν και σε ιδιωτικά σχολεία

Σε 27.424 άτομα που εργάζονται σε θεσμούς & σχολεία έχουν ακυρωθεί οι άδειες εργασίας

Στο στο πλαίσιο των ερευνών για το κίνημα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που διενεργεί η Τουρκία ακυρώθηκαν άδειες εργασίας 27.424 ατόμων που εργάζονται στον εκπαιδευτικό τομέα, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ισμέτ Γιλμάζ.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει πλέον στις ΗΠΑ κατηγορείται  για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα. 

"Ακυρώθηκαν οι άδειες εργασίας 27.424 μελών του προσωπικού σε θεσμούς και σχολεία στο πλαίσιο της παράλληλης κρατικής δομής" σημείωσε ο Γιλμάζ στους δημοσιογράφους.

"Σε αυτά τα μέλη του προσωπικού δεν θα επιτραπεί να εργαστούν ξανά είτε σε δημόσιους είτε σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς θεσμούς".

Η "παράλληλη δομή" είναι ένας όρος που χρησιμοποιούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι για να αναφερθούν στο δίκτυο υποστηρικτών του Γκιουλέν μέσα στους κρατικούς θεσμούς. Ο ιεροκήρυκας αρνείται ότι ενεπλάκη στο πραξικόπημα ή ότι συνωμότησε κατά του κράτους.

Νωρίτερα, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 17 άτομα στο πλαίσιο μίας επιχείρησης με στόχο Κούρδους μαχητές, στη διάρκεια εφόδων στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ των οποίων και στα γραφεία του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Μονάδες των δυνάμεων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία του HDP στην κεντρική συνοικία Μπέιογλου της Κωνσταντινούπολης ενώ τεθωρακισμένα οχήματα και ένα όχημα εκτόξευσης νερού αναπτύχθηκαν σε κοντινό σημείο ανάφερε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Το HDP, το τρίτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter στην Κωνσταντινούπολη ότι η αστυνομία έσπασε την πόρτα του κτιρίου και ερεύνησε "παράνομα" τα γραφεία την ώρα που κανείς κομματικός αξιωματούχος δεν βρισκόταν στο χώρο.

Οι έφοδοι, που πραγματοποιήθηκαν σε 10 περιοχές της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, είχαν στόχο την "αστική δομή" του PKK, ανέφερε το Ανατολή.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, σε βάρος των συλληφθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για "συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση", στρατολόγηση και διοργάνωση παράνομων διαδηλώσεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ