Και ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε το ψωμί του καλοκαιριού – Χωρίς γλουτένη με λιαστές ντομάτες

Πεντανόστιμο ψωμάκι το οποίο μπορείται να φάτε και σκέτο

Συστατικά

  • 200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.γ. μπέικιν χωρίς γλουτένη
  • 284 γρ. ξυνόγαλα
  • 3 αυγά
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 50 γρ. λιαστή ντομάτα κομμένη σε κομμάτια
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  • Σ' ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, την λιαστή ντομάτα και ανακατεύουμε να πάει παντού η ντομάτα.
  • Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το ξυνόγαλο, τον πελτέ, τα αυγά, τη μισή παρμεζάνα, λίγο πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  • Περιχύνουμε τα υγρά υλικά στα ξηρά και αναμειγνύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.
  • Ομογενοποιούμε καλά το μείγμα μας και περιχύνουμε σε μια φορμα 10 x 25 που έχουμε αλευρώσει και λαδώσει.
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα πάνω από το μείγμα της φόρμας.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 45-55 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα να τρυπήσουμε λίγο στο κέντρο του ψωμιού μας. Αν αυτή βγαίνει καθαρή τότε αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
  • Συνοδεύστε με υπέροχη, κρεμώδη μους φέτας.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό. ​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ