Ολυμπιακοί - Τένις: Η τιτάνια προσπάθεια του Del Potro: Θρίαμβος ξανά και χρυσό για τον Βρετανό Andy Murray, φώτο & βίντεο

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ο Andy Murray είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης! Ο μεγάλος Βρετανός τενίστας κέρδισε τον Juan Martin Del Potro με 3-1 σετ, έπειτα από έναν συναρπαστικό, χορταστικό και εξαντλητικό τελικό και έγραψε ιστορία στο Ρίο!

Αμφότεροι οι δύο παίκτες πραγματοποίησαν υπερ-προσπάθειες και άξιζαν να φύγουν νικητές από αυτό το τουρνουά, ο Andy Murray ήταν όμως εκείνος που είχε τις περισσότερες δυνάμεις στα τελευταία σετ του τελικού, για να πάρει την πολύ μεγάλη νίκη επί του Juan Martin Del Potro με 7-5, 4-6, 6-2, 7-5, στον αγώνα του χρυσού μεταλλίου στο Ρίο.

Ήταν μια εξαντλητική μάχη, που ξεπέρασε κατά δυο λεπτά τις 4 ώρες σε διάρκεια! Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το ματς άρχισε λιγότερες από 20 ώρες πριν από την πρόκριση του Del Potro στα ημιτελικά, ο Αργεντινός όμως στάθηκε στο ύψος του και πάλεψε μέχρι το τέλος του 4ου σετ, καταθέτοντας και την ψυχή του στο γήπεδο!

Η προσπάθειά του ωστόσο δε στάθηκε αρκετή για να του χαρίσει το χρυσό, απέναντι σε έναν εξαιρετικό στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού Murray, που ήταν αποφασισμένος να πάρει αυτή τη νίκη, όσο σκληρά και αν χρειαζόταν να παλέψει.

Ο Murray έγραψε ιστορία στο Ρίο, αφού έγινε ο πρώτος τενίστας που υπερασπίζεται χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχει πλέον 5 πολύ μεγάλους τίτλους στην καριέρα του, αφού κέρδισε δυο χρυσά, δυο φορές το Wimbledon και μια το US Open. Όλες αυτές τις επιτυχίες του, τις πανηγύρισε ενώ είχε στο πλευρό του ως τεχνικό τον Ivan Lendl!

 

Ο Murray έχασε δυο φορές προβάδισμα με break στο εναρκτήριο σετ, καθώς είχε προηγηθεί με 2-0 και με 4-1, αλλά και τα δύο break που έκανε είχαν απάντηση. Ο Del Potro, ο οποίος είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1, ισοφάρισε αργότερα σε 4-4 και έδωσε παράταση στην αγωνία σε αυτό το πρώτο, ισορροπημένο σετ.

 

Ο Murray κατάφερε να "σπάσει" και τρίτη φορά τον Αργεντινό στο 1ο σετ, στο πολύ κρίσιμο 12ο game, για να κάνει το 7-5 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς και να βάλει τέλος σε ένα σετ που είχε διάρκεια 74 λεπτά.

 

Ο Del Potro απάντησε με ένα break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, για να σώσει τρία break points του Βρετανού στη συνέχεια και να φτάσει στο 2-0. Στο υπόλοιπο του σετ, ο Αργεντινός δεν επέτρεψε στον Murray να φτάσει σε άλλο break point και μέσα σε αποθέωση ισοφάρισε τον αγώνα, κατακτώντας το 2ο σετ με 6-4.

 

Ο 27χρονος ταλαιπώρησε το Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης αρκετά και στο ξεκίνημα του 3ου σετ, το οποίο ήταν ισορροπημένο στο πρώτο μέρος του, αλλά ο Murray άρχισε να ξεχωρίζει από το 5ο game κι έπειτα. Ο 29χρονος Βρετανός κατάφερε μετά από αρκετή ώρα να κάνει ένα break και να προηγηθεί με 4-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, για να ολοκληρώσει το σετ με 4 κερδισμένα games στη σειρά και να φτάσει σε αυτό το 6-2.

 

Στο 4ο σετ ο Del Potro έδειχνε να είναι εντελώς εξαντλημένος, τη στιγμή που ο Murray έκανε ασυνήθιστα πολλά λάθη. Ο Βρετανός έκανε πολλά "δώρα" στον αντίπαλό του, κυρίως από τη γραμμή του σερβίς, ενώ ταυτόχρονα ήταν ο παίκτης με την περισσότερη ενέργεια στο court. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σετ να ξεκινήσει με 4 διαδοχικά break, δύο για κάθε παίκτη.

 

Ο Murray κράτησε για πρώτη φορά το σερβίς του στο 5ο game και παράλληλα εξασφάλισε το πρώτο του προβάδισμα στο σετ, με 3-2. Παρόλο που έδειχνε να πατάει πολύ καλύτερα στο court, o Βρετανός δεν είχε τελειώσει ακόμα τη δουλειά και αυτό του το έδειξε και στην πράξη ο Del Potro, αφού όχι μόνο τον ισοφάρισε, αλλά του έκανε και νέο break, για να αποκτήσει νέο προβάδισμα σε αυτό το σετ!

Ο Αργεντινός κράτησε μάλιστα το σερβίς του στο κρίσιμο 8ο game, φτάνοντας στο 5-3, ένα game μακριά από το να στείλει τον τελικό σε 5ο σετ. Κάπου εκεί ο Murray έβαλε όλα του τα δυνατά, δείχνοντας πως δεν ήθελε με τίποτα να μπει σε νέες περιπέτειες.

 

Αν και έχασε διπλό break point στο 5-4, 15-40, ο δεύτερος καλύτερος τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε να κάνει το break στο 10ο game και να επιστρέψει στο σετ, ενώ έκανε ένα ακόμη break στο 12ο game, επιστρέφοντας από το 40-30, για να αξιοποιήσει το δεύτερο gold medal point του και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του, έπειτα από 4 ώρες και 2 λεπτά αγώνα!

 

Αυτή ήταν η 6η νίκη του Murray με αντίπαλο τον Del Potro, σε 8 αναμετρήσεις (6-2). Ήταν επίσης η 46η νίκη του Βρετανού στη φετινή σεζόν, που πλησιάζει κι άλλο στις 52 νίκες του Novak Djokovic, με τον Σέρβο να συνεχίζει πάντως να έχει τις περισσότερες νίκες στο 2016 στο tour της ΑΤΡ.

Ο Murray πανηγύρισε επίσης την 18η διαδοχική νίκη του, αφού θυμίζουμε πως πήγε στο Ρίο έχοντας ένα σερί 12-0 στην grass-court season, που συνδυάστηκε με τίτλους στο Queen's και στο Wimbledon.

 

Συνολικά, αυτός ήταν ο 39ος τίτλος καριέρας για τον Βρετανό, που βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς στο 39-20. Στη φετινή χρονιά έχει κερδίσει 4 τίτλους, μαζί με το Masters της Ρώμης και τους δύο τίτλους που κέρδισε στο Λονδίνο για τη σεζόν του γρασιδιού.

 

Δείτε το βίντεο εδώ - skysports.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ