Κανένας επίσημος στην υποδοχή του Ολυμπιονίκη μας Σ. Γιαννιώτη: "Ό,τι δέχτηκα από την Πολιτεία ήταν ένα τηλεφώνημα από τον Παυλόπουλο''

Με μια υποδοχή που δεν θύμιζε καθόλου την αντίστοιχη υποδοχή που έγινε στην Άννα Κορακάκη με τιμές αρχηγού κράτους, ο Σπύρος Γιαννιώτης έφτασε στο αεροδρόμιο της Αθήνας στις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο βρέθηκε στην αίθουσα αφίξεων, συνοδευόμενος από τον προπονητή του Νίκο Γέμελο και την συναθλήτριά του, Κέλλυ Αραούζου που κατετάγη 11η, έχοντας τυλιγμένη στο λαιμό του μία ελληνική σημαία. 

Ωστόσο, η υποδοχή που του επιφύλαξαν φίλοι, δημοσιογράφοι και συναθλητές του ήταν ιδιαίτερα θερμή, με τον ίδιο να δηλώνει ότι ένιωσε υπέροχα με τον τρόπο που τον υποδέχτηκαν.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Γιαννιώτης είπε πως η απόφασή του να σταματήσει το πρωταθλητισμό σε αυτή τη φάση της ζωής του είναι οριστική.

«Είναι ωραίο να σταματάς ψηλά» είπε χαρακτηριστικά ο Ελληνας Ολυμπιονίκης, τονίζοντας ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει τον αθλητισμό αφού είναι όλη του η ζωή για 30 ολόκληρα χρόνια. Απλά θα τον υπηρετήσει από διαφορετικό πόστο.

Με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του, ο 36χρονος κολυμβητής, ξεκίνησε τις δηλώσεις του, λέγοντας: «Ήταν κάτι μαγικό. Κάτι που ονειρεύεται κάθε αθλητής και τελικά το πραγματοποίησα», ενώ αναφορικά με τον λόγο που ζήτησε να μην γίνει η ένσταση, τόνισε: «Γιατί ο Ολλανδός ήταν αυτός που άπλωσε πρώτος το χέρι του στο φίνις, οπότε εγώ ήμουν δεύτερος. Έτσι είναι τα πράγματα. Είμαι όμως χαρούμενος γιατί στόχος μου ήταν το μετάλλιο».

«Αυτή τη στιγμή το μόνο που θέλω είναι να ξεκουραστώ και να απολαύσω την επιτυχία μου» πρόσθεσε ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο Γιαννιώτης «λύγισε» ευχαριστώντας όλους όσους τον στήριξαν ψυχολογικά και τόνισε: «Κλείνω την καριέρα μου όχι με τον καλύτερο τρόπο. Κλείνω την καριέρα μου με τον πιο τέλειο τρόπο. Δεν υπάρχουν λέξεις».

Σε ερώτηση  για την απουσία εκπροσώπου της Πολιτείας από την υποδοχή του είπε δίνοντας μαθήματα ήθους. «Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα για συγχαρητήρια από την Πολιτεία», ήταν η απάντησή του. Ήταν το τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ