Vintage Story - Έξαψη - Body heat: 80's και η Κάθλιν Τέρνερ ανάβει τον εραστή της για να δολοφονήσει τον άνδρα της

Ο Νεντ Ρασίν είναι δικηγόρος σε μια μικρή πόλη της πολιτείας της Φλόριντα. 

Κατά τη διάρκεια ενός τρομερού καύσωνα, ο Νεντ γνωρίζεται με την Μάτι, μια γοητευτική γυναίκα και σύζυγο του Έντμουντ Γουόκερ, ενός ηλικιωμένου επιχειρηματία. Οι δυο τους συνάπτουν σχέση, όμως δεν περνά πολύ καιρός ώσπου η Μάτι κατορθώνει να πείσει τον Νεντ πως το μοναδικό εμπόδιο στη σχέση τους είναι ο Έντμουντ. Έτσι οι δυο τους καταστρώνουν ένα σχέδιο για να τον βγάλουν από τη μέση...Το καταφέρνουν με δολοφόνο τον εραστή , κούκλο εκείνη την εποχή Γουίλιαμ Χάρτ ...

Το φίλμ γιά τις ....αισθήσεις ανεβάζει κατακόρυφα τα επίπεδα του ερωτισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται­ κατά τη διάρκεια του σεξ, για να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα μετά τη... φλόγα του οργασμού. 

Αυτήν τη συνθήκη εκμεταλλεύεται στο έπακρον ο Λόρενς Κάσνταν ξετυλίγοντας το περίτεχνο νεο-νουάρ στο (ερωτικό ) καμίνι της καλοκαιρινής Φλόριντα. Τη στιγμή που τα κορμιά στάζουν ιδρώτα η Κάθλιν Τέρνερ βάζει σε σκέψη κάθε αρσενικό για το αν θα μπορούσε να αντισταθεί στη σεξουαλική της έλξη. 

 

Η αναγέννηση του φιλμ νουάρ στη δεκαετία του '80 και το σκηνοθετικό ντεπούτο του Λόρενς Κάσνταν (σεναριογράφου της "Αυτοκρατορίας αντεπιτίθεται" και των "Κυνηγών της χαμένης κιβωτού"), ενός από τους πιο ελπιδοφόρους σκηνοθέτες της νεότερης γενιάς του αμερικάνικου κινηματογράφου. Το μαυρόασπρο κιαροσκούρο των νουάρ του '40 αντικαθίσταται από χρώμα και το σεξ δεν είναι πλέον υπαινιγμός, αλλά έκδηλο γεγονός. 

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του είδους σταθερά: η εχθρική πόλη, το καπνισμένο φως, ο άντρας - θύμα, η γυναίκα αράχνη (femme fatale), που δελεάζει τον αφελή και παγιδευμένο από τις σεξουαλικές του ορμές δικηγόρο και τον εμπλέκει σ'ένα φόνο.

Αν και αρχικά η ταινία δίχασε τους κριτικούς, με τον καιρό επικράτησαν τα καλά σχόλια και αποτέλεσε το πρότυπο για άλλα ανάλογα εγχειρήματα [όπως το "Τέλειο έγκλημα" (1984) και η "Τελευταία αποπλάνηση" (1994)]. Πολύ καλές ερμηνείες και ανατρεπτική πλοκή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ